Cozy crime die je in de ban houdt tot het einde
Ik deed mee aan de oproep van @decrimecompagnie voor de blogtour voor ‘Vreemd bloed’. Blij verrast dat ik mocht deelnemen, dook ik vol ongeduld in het boek. Alleen de korte inhoud deed me al vermoeden naar een fijnzinnige thriller. Gisteren was het de beurt aan @jantsjereadingcatmom
‘Vreemd bloed’ vertelt het verhaal van Mare die door een belofte aan haar overleden oma een week gaat helpen in een afgelegen zorghotel. Ze kan het prima vinden met de oude gasten, maar de sfeer onder de vrijwilligers is ronduit giftig. Vooral haar supervisor Wilma maakt haar het leven zuur. Wanneer Mare zich uitspreekt, is ook zij niet meer veilig.
Tegelijkertijd groeit haar onrust over het thuisfront. Haar partner Harold reageert uiterst eigenaardig op een anonieme beschuldiging van ‘moordenaar’ aan zijn adres. En waarom vertelt hij niets over de nachtelijke bezoekjes van een vrouwelijke collega?
Terwijl Mare wanhopig probeert de waarheid te achterhalen, valt er een dode.
----
Wat een aangename schrijfstijl heeft Marly, ik vloog doorheen de hoofdstukken, zeker na het lezen van de spannende proloog. Het boek is opgedeeld in de verschillende dagen dat Mare in het zorghotel verblijft. De verschillende perspectieven van Mare, Wilma en Harold komen aan bod, zodat we een inkijk krijgen in hun leefwereld en gevoelens. Naast het gezellig samen zijn in het zorghotel en de leuke activiteiten, zit er een onderhuidse spanning en kom je stilletjes aan meer te weten over de verschillende personages. Niet iedereen is daar met goede bedoelingen…
‘Vreemd bloed’ is een cosy crime, waarbij je niet echt op het puntje van je stoel zit, maar gezapig doorleest om te kijken hoe het allemaal eindigt. Heel fijn geschreven @marlyvanotterloo Dankjewel dat ik mocht deelnemen aan de blogtour en voor het recensie-exemplaar.
Terwijl Mare wanhopig probeert de waarheid te achterhalen, valt er een dode.
----