Eerste aangename leeservaring

Hoewel er wel al een aantal boeken op haar naam staan, is dit het eerste boek van Noortje Brink dat ik lees en het was een heel aangename verrassing.

‘Junglekoorts’ gaat over Anne, die ervan droomt een carrière te hebben als natuurfotograaf, een lieve vriend hebben en de wereld zien. Haar realiteit is echter een beetje anders: ze werkt in een shop waar ze paspoort- en rijbewijsfoto’s maakt, ze is al jaren single en geld voor vakanties heeft ze niet. Als haar beste vriend Rik naar het Mexicaanse regenwoud moet en haar vraagt als zijn assistent mee te gaan, kan ze haar geluk dus niet op. Kan ze meteen mooie foto’s maken, denkt ze. Maar hun helikopterpiloot is een onbetrouwbare ploert en de jungle is vol gevaren. Komt ze ooit nog thuis?

De korte inhoud beloofde veel goeds en een heel spannend verhaal te worden. Vanaf het begin slaagt Noortje er in om je te boeien en door de spannende twists en kleine teasers houdt ze de spanning hoog en zorgt ervoor dat je het verhaal al snel wil uitlezen. Die snelheid wordt in het begin ook medebepaald doordat het verhaal vanuit verschillende perspectieven wordt belicht en je dus doorheen de hoofdstukken vliegt.

Noortje is sterk in haar beschrijvende schrijfstijl, waardoor je je mee in de jungle waant met Anne en Rik. Beide personages worden ook heel mooi uitgewerkt en je leeft zo met hen mee. Af en toe een lach en een traan of op het puntje van je stoel zitten, daar hou ik wel van in een boek.

Meer recensies van Stefanie Van der Loo