Aangrijpend
Kanker krijgen is altijd verschrikkelijk maar als je nog jong bent en je krijgt dan te horen dat je ongeneeslijk ziek bent, is bijna onbestaanbaar.
Het overkomt de 22-jarige Eva die aan een zeldzame vorm van longkanker lijdt.
Eva is bekend van Instagram, een blog en haar deelname aan de tv-serie Over mijn lijk waarin we Eva leren kennen als een bijzondere jonge vrouw die heel open is over wat haar is overkomen en hoe ze daar mee omgaat. Op 30 november 2024 overleed Eva.
Dit boek schrijven was nog een van haar wensen en het is gelukt. Haar verhaal grijpt je bij de strot. Soms raak je als lezer tot tranen toe geroerd over wat haar overkomt en soms biggelen tranen over je wangen van het lachen want Eva heeft een enorme dosis humor en relativatievermogen (zonder dat ze de situatie ontkent of bagatelliseert overigens).
Niet alleen Eva is aan het woord in dit boek, ook haar geliefden, familie en naaste vrienden.
Zoals Tim Hofman op het omslag schreef: als je eens les wil leren, lees dan dat boek van Eva!
Ontroerend, hartverwarmend en aangrijpend en toch ook hoopvol ook al is het einde onomkeerbaar en zal Eva aan haar ziekte overlijden.
Het overkomt de 22-jarige Eva die aan een zeldzame vorm van longkanker lijdt.