Sterke fantasy met sterke FMC's

Tamara Nome 01 december 2025
“We kunnen niet weten wat de toekomst in petto heeft. Ze wijzigt zichzelf bij elke beslissing die wij maken,
Groot of klein.”

Emris moet plots vluchten, haar oma is vermoord en ze moet huis en haard achter laten. Haar oma zegt dat ze naar een ander dorp moet vluchten en dan een geheimzinnig pakketje naar iemand toe moet brengen. Eenmaal daar aangekomen komt ze achter een groot geheim en blijkt ze haar hele leven te zijn voorgelogen. Ze moet haar vertrouwen plaatsen waarvan ze niet eens wist dat ze bestonden, dit terwijl heel leven op het spel staat.
Atal is een slaaf ook met een groot geheim, ze wordt verkocht aan de Hertog Nox. Ze bereidt zich voor om te ontsnappen zodra ze de kans krijgt. Maar als ze hem spreekt krijgt van hem het voorstel om een jaar lang voor hem als spion te werken. Doet ze dit is ze na dat jaar vrij en krijgt ze een groot geld bedrag mee. Twee jonge vrouwen, een hertogin en een slavin, werken mee aan de bevrijding van het fabelachtig koninkrijk Tibra. Gaandeweg komen ze erachter dat de werkelijkheid anders is dan ze vermoeden.

Dit is een verhaal wat begint middenin de spanning, je start bij de vluchtactie van Emris, het verhaal wisselt spannign of met rustigere stukjes met world building en karakter building. Het is een duo point of view tussen Emris en Atal en het wisselt na een aantal hoofdstukken van pov. De world building is heel goed gedaan, ik waande mezelf echt in het Cyrs Woud en het kasteel van Hertog Nox. Emris en Atal worden als 2 sterke FMC neergezet maar juist omdat ze ook hun onzekerheden en imperfecties hebben, zijn ze zo mooi en realistisch neergezet dat je eigenlijk een nog diepere band met ze krijgt. Wat de auteur helemaal goed heeft gedaan is een worldmap, een glossarium en een stamboom in het boek bijvoegen. Zo voelt het een beetje als je of je echt in de geschiedenis van Tibra kan duiken, echt heel leuk gedaan.

Het is wel een sterke high fanatsy en vraag ik mezelf nog af zou het verhaal zich in het verleden afspelen of in de toekomst? Ik heb er echt heel erg van genoten en aangezien dit deel 1 is van een 6 delige serie, ga ik zeker nog even verder lezen. Ik geef dit boek 4 sterren, echt een aanrader. Hou je van high fantasy met Elfen, halfelfen en andere fantasy figuren is dit echt iets voor jou.

Meer recensies van Tamara Nome

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.