De voelbare duisternis
“Het zijn de onverwachte wendingen die ons doen beseffen hoe kostbaar de tijd is, en hoe belangrijk het is om de momenten te koesteren.”
Grace bezit een gave: ze ziet een zwarte vlek in de aura van mensen die de dood naderen. Wanneer deze vlek bij haar echtgenoot opduikt, begint ze een wanhopige zoektocht om hem te redden. Tijdens haar zoektocht beseft ze dat niets is wat het lijkt en wie er nog te vertrouwen is. Tegelijkertijd wordt Calista, een negentienjarig meisje met visioenen, brutaal ontvoerd . Wanneer ze ontdekt wat haar ontvoerders van haar willen, beseft ze dat de waarheid over haar gave gevaarlijker is dan ze ooit had durven dromen.
De levens van Grace en Calista kruisen elkaar op een manier die beide vrouwen dwingt om hun grootste angsten onder ogen te zien.
Wat was dit verhaal spannend, wauw! Ik heb hem bijna in 1 ruk uitgelezen, zo erg werd ik er in mee gezogen. De hoofdpersonages Grace en Calista worden goed en sterk opgebouwd en ze hebben een speciaal plekje in mijn hart. De worldbuilding is ook heel goed gedaan, heel realistisch, alsof het zich 3 straten verder zou kunnen afspelen. Het is wel duidelijk dat de auteur Vlaams is en ja het viel mij wel op maar het trok mij niet uit het verhaal. Er zitten ook plottwists in, sommige zie je wel aankomen maar een aantal ook niet en die waren echt mindblowing.
Dit boek krijgt van mij 4 sterren, ik vond het zo origineel en spannend geschreven. Ben je fan van Karin slaughter meets Stephen King thrillers dan is dit echt een boek voor jou.