Glazen troon x Aladdin
“Jij was nooit alleen maar een dief, Sparrow, Je was altijd meer dan dat. Je moest er alleen zelf in geloven.”
Sparrow, 17 jaar, heeft geen familie, behalve het Dievengilde waar ze bij hoort. Ze bereidt om alles te doen voor de Kring, de geheimzinnige groep die het gilde leidt. Wanneer ze erachter komt dat ze wordt gebruikt om de Doodloze Koningen terug te brengen voelt ze zich verraden en vlucht ze weg. Samen met Raithe, een huurmoordenaar, laat ze alles achter zich. Maar is Raithe wel te vertrouwen? Ze komen van het ene levensgevaarlijke avontuur in het andere, wie is Sparrow eigenlijk en weet ze zelf wel wie of wat ze is?
Het is al wat jaar geleden dat ik de boeken van Julie Kagawa heb gelezen en ik was vergeten hoe meeslepend ze zijn. De manier waarop ze de wereld in je hoofd plant is echt prachtig. Elke scene, elke gebeurtenis staat in mijn hoofd geprent. De hoofdpersonen zijn zo sterk dat je alles met ze mee voelt, ziet en leeft. Ik wil nog niet uit de wereld van de 2 zonnen, droogte en Sparrow en Raithe. Het einde sluit dit gedeelte van de serie netjes of maar ik wil toch weten wat ze nog meer gaan mee maken.
Ik zat echt helemaal in dit verhaal, het enige “nadeel” is dat het mijn heel erg de vibes van de sluipmoordenaards gilde uit “De glazen troon” reeks gaf. Vandaar de 4 sterren. Ben je fan van deze vibes dan is dit wel echt een boek voor jou.