Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het 2e deel van The Forest of Good and Evil. Een deel 2 dat je gemakkelijk kunt lezen zonder deel 1 te hebben ingekeken. Het leest alleen net wat leuker door de ‘oh ja’-momentjes.

Breekbaar als glas vertelt het sprookje van Assepoester. We ontmoeten prinses Asleigh als ze net wordt geboren en muisstil ter wereld komt. Haar vader wilde haar al achterlaten als offer aan de heerseres van het woud Enchantia, maar gelukkig besliste haar moeder anders en bleef Asleigh in het paleis. Daar groeide ze op als een breekbaar meisje door haar zwakke gezondheid en haar bijnaam is dan ook “De Glasprinses”. Een orakel vertelt dat het Asleighs lot is om Assepoester te worden, te trouwen met een knappe prins (Saxon) en het koninkrijk te redden. Door haar zwakke gezondheid en omdat Asleigh geen magische krachten lijkt te bezitten, lijkt deze lotsbestemming ver weg, aangezien de meeste mensen op haar neerkijken inclusief de knappe prins.

"Op het kussen op het bed lagen de eieren met enorme barsten in de schaal. Ik krabbelde overeind en zag een stuk eierschaal vallen. Een dikke, kleverige smurrie droop op het laken. Een vliezige rode vleugel stak uit de opening naar buiten."

Een sprookje, maar toch ook weer niet, in ieder geval niet het standaard sprookje. Ik hou hiervan, dit soort verhalen waarin alles net even anders is dan je dacht. Dit verhaal over Assepoester is veel leuker, wat meer romantiek, soms wat bloederiger ook.

Soms werd het ook wel wat langdradig, maar door de vlotte schrijfstijl lees je daar wel doorheen. Zeker doordat Showalter je gelijk meeneemt in haar wereld, de magische wereld van Echantia met reïncarnaties en draken. Je zou bijna willen dat die wereld echt bestaat. De karakters worden goed neergezet waardoor je zowel voor Asleigh als de knappe prins sympathie krijgt. Dat komt ook mede doordat de hoofdstukken afwisselend worden verteld vanuit het perspectief van Asleigh of Saxon.

"Vijf dagen zonder haar zangerige stem te horen.

Vijf dagen zonder haar zoete geur op te snuiven.

Vijf dagen zonder de uitdaging om haar te slim af te zijn.

Ik vloekte."

Een heerlijk boek met verrassende en spannende wendingen, een aanrader voor elke liefhebber van sprookjes en fantasy.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 3,5

4 sterren voor Breekbaar als glas.

Manon

Reacties op: Breekbaar als glas

48
Breekbaar als glas - Gena Showalter
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken