De babysitter

ThrillersandMore ThrillersandMore
20 mrt 2023

"Ieder nadeel heb z’n voordeel."

Het verhaal begint en eindigt met een brief aan de kleine Maeve, om wie een groot deel van het verhaal draait. Maeve is de 1,5-jarige peuter waarop Jelena een avondje gaat passen om wat bij te verdienen. De avond verloopt helemaal volgens plan, totdat ze een telefoontje krijgt van de jongen waar Jelena een crush op heeft. Vanaf dat moment gaat het van kwaad tot erger, totdat Jelena op den duur helemaal wanhopig is en zichzelf wel voor haar kop kan slaan.

Omdat het een novelle betreft, valt er weinig over te vertellen zonder dat je de clue van het verhaal verklapt. Maar Jelena is in mijn ogen een erg naïeve tiener die doordat ze helemaal gek is op een jongen, constant de verkeerde keuzes maakt. Hier is de kleine Maeve de dupe van. Misschien komt het doordat ik zelf een dochter van net 2 heb, maar ik dacht iedere keer: nee… Nee… NEE! Hoe kun je zo dom zijn? Maar ik denk dat dit mede komt doordat ik hierbij mijzelf zag in de rol van moeder van de kleine Maeve. De opbouw is goed gedaan en naarmate het verhaal vordert, wordt het steeds beklemmender. Je voelt de spanning steeds verder oplopen. Een spannende novelle die voor sommige tieners misschien een goede les kan zijn.

De babysitter krijgt van mij 4 sterren. Ik hoop dat ik nooit in zo’n situatie terechtkom met mijn dochter en een babysitter!

Amanda

Meer recensies van ThrillersandMore