Kalverliefde

Twaatje 03 januari 2023
Floor en Lis zijn twee Brabantse vriendinnen van begin twintig. Beide zijn ze nog vrijgezel. Al loopt Floor al eeuwen te zwijmelen bij haar collega Toby, maar dat lijkt niet wederzijds. Tot overmaat van ramp gaat Toby ook nog eens verhuizen naar de grote stad. Maar dan krijgt Floor op een dag een brief dat ze is geselecteerd voor de opnames van het dating programma Kalverliefde! Maar daar heeft ze zich helemaal niet voor opgegeven. En al snel blijkt dat Lis haar vriendin heeft verrast door haar op te geven. Die vond dat ze nou eens een keer over die Toby heen moest komen. Eerst is Floor sceptisch, maar ze gaat toch naar de audities. Met een boeren achtergrond is dit wel wat voor haar. Haar televisie carrière begint niet helemaal vlekkeloos maar ze mag uiteindelijk boven verwachting toch mee doen en vanaf dan gaan we met Floor mee op avontuur in de dating show, op de boerderij, die verrast anders afloopt dan de bedoeling is.

Wat een fijn geschreven boek! Het leest lekker vlot weg met humor erin en het is beeldend omschreven. Ik zag het allemaal zo voor me. Floor is een leuk personage en je leert haar goed kennen. Ze heeft een hele fijne vriendschap met Lis, al komt die wel even onder druk te staan als Lis een vriend krijgt. De hele opname tijd op de boerderij van het kalverliefde programma is erg leuk om te lezen, ik vond het een verrassend en origineel uitgangspunt. Ik kreeg er wel een beetje het boer zoekt vrouw gevoel van. Het kwam heel realistisch bij me over. Daar leert Floor allemaal nieuwe mensen kennen (leuk of niet) en ook die lopen prima in het verhaal mee. Je leeft echt mee in haar leven op dat moment. En het verhaal verslapt nergens. We nemen ook een kijkje in het bakkers wereldje, want Floor werkt als bakker bij de lokale bakkerij. Ook daar krijg je een goed beeld van. Kortom een hele prettige feelgood met een mix van leuke, originele, lieve en grappige ingrediënten. Ik ben in ieder geval heel nieuwsgierig naar de volgende twee delen!

Meer recensies van Twaatje