Emotionele rollercoaster

Twaatje 24 juni 2025
Elizabeth heeft haar man verloren door een auto ongeluk. Ze blijft samen met haar vijfjarige dochter achter. Elizabeth (Liz) zit in een diep dal en komt er maar niet uit. Ze is haar huis al een jaar ontvlucht, maar heeft nu toch besloten dat het tijd is om terug te keren naar de plek waar ze zo gelukkig was. Het voelt vreemd, maar ook weer goed om terug te zijn, en ze is blij dat ze haar vrienden weer ziet. Stapje voor stapje pakt ze de draad weer op. Totdat ze ontdekt dat er een alleenstaande, zonderlinge man naast haar woont, Tristan. Hij zegt niets en mensen in het dorp kijken hem raar aan. Toch trekt iets in die man haar aan en ze krijgen een vreemd soort van vriendschap. Hij blijkt ook veel verdriet te hebben en samen zoeken ze troost bij elkaar. Hij blijkt onder die norse vertoning best een aardige man. Toch is alles nog te vers en kan het niet meer worden dan vriendschap.

Het boek begint met een proloog vanuit Tristan, waardoor je direct met hem mee leeft en gelijk weet wat hij heeft meegemaakt. En dat is zeker niet mis. Je begrijpt ook waarom hij zo zonderling is geworden. Liz heeft ook wat mee gemaakt, maar die staat wat opgewekter in het leven, waarschijnlijk ook omdat ze haar dochtertje nog heeft om voor te zorgen en ze heeft ook een heerlijke flapuit vriendin, die de mood wel opkrikt. De kennismaking met Tristan is wat bijzonder en de interactie tussen beide vond ik met name in de eerste helft van het boek wat raar en bestond uit aparte dialogen. De situatie was misschien ook wel een beetje raar, ze zochten een soort vervanging in elkaar. Maar de tweede helft van het boek vond ik zoveel beter en gingen de gevoelens dieper en de gesprekken tussen hun werden echter. Ook kwam er uiteindelijk nog spanning in het boek waardoor het een thriller element had en je op het puntje van je stoel zat. De uiteindelijke plottwist zag ik al vanaf het begin van het boek aankomen, maar dat maakt niet uit, het ging erom hoe zij ermee omgingen. En dat was niet mis. Een emotionele rollercoaster aan gevoelens dit boek met een heftige onderwerpen zoals verlies, rouw en de manier waarop je hiermee omgaat. Dit is het eerste deel van de Elements serie, dus ik ben zeer benieuwd naar de rest.

Meer recensies van Twaatje