Onheilspellende Thriller
Nabij Merenburg en Bergenvoort ligt het zilvermeer en daar zijn recentelijk menselijke resten gevonden. Het is breaking news en Maaike de Ridder, oud oorlogs verslaggever wordt op de zaak gezet voor de Bergenvoortse Courant waar ze werkt. De menselijke resten lijken te maken te hebben met een vermissings zaak van 10 jaar geleden. Terwijl Maaike dieper en dieper in het verleden graaft en al meer te weten komt, lijkt het alsof ze in de gaten gehouden wordt en dat geeft haar een unheimlich gevoel. Er is iemand die niet wilt dat de waarheid boven water komt en lijkt er alles op alles te zetten om dat te voorkomen.Tussen angst en nieuwsgierig naar de gebeurtenissen van toen gaat Maaike op onderzoek uit en komt stuit op dingen die soms heel dichtbij voelen.
Het boek wordt vanuit meerdere perspectieven geschreven. Zo lezen we over Maaike in het nu, we lezen over een paar vrouwen uit het verleden, zo ongeveer 10 jaar terug en we lezen ook vanuit de dader, die wilt voorkomen dat Maaike achter de waarheid komt. Vooral de vrouwen uit het verleden vond ik reuze interessant. In het begin heb je echt nog geen idee wat ze met elkaar te maken hebben. Gaandeweg krijg je wel meer informatie, maar dat gaat mondjesmatig. En door het wisselen van het heden en verleden, blijft je in beide tijdlijnen nieuwsgierig naar de rest. Nicole weet heel goed een bepaald sfeertje te creëren, er heerst in het hele boek een beklemmend en onheilspellend gevoel. Er hangt de hele tijd een soort van dreiging, zowel in het verleden als in het heden. Dat vond ik erg goed neergezet, hoewel het naar mijn idee soms een beetje té was. Toch vond ik het een goed boek waarbij je wel geboeid blijft. Tegen het einde kreeg ik wel een vermoeden van de dader maar tot die tijd ging het nog alle kanten op, het plot en de verschillende tijdlijnen waren goed in elkaar gezet. Het maakt me nieuwsgierig naar de andere boeken van Nicole.
@godijnpublishing Heel erg bedankt voor het recensie exemplaar.
@godijnpublishing Heel erg bedankt voor het recensie exemplaar.