Maffia romance
De Battaglia's en de Moretti's zijn twee rivaliserende maffia bendes. Giancarlo hoort bij de bende van Moretti en Elena is de dochter van Don Battaglia. Hij is al een tijdje Elena aan het observeren. Zij moet trouwen van Don Battaglia en er komen kandidaten op bezoek om te kijken welke man het beste bij haar past. Wat Giancarlo niet weet is dat Elena al lang door had dat hij haar begluurde. Dus op een avond volgt ze hem als hij naar zijn eigen grondgebied gaat. Hij voelt dat ie achtervolgd wordt en is zeer verrast als het Elena blijkt te zijn. Er is een spanning en een soort van directe aantrekkingskracht tussen beide. Giancarlo, arrogant als hij is, maar gebruik van de situatie om Don Battaglia te pakken te nemen en trouwt onmiddellijk met Elena. Om vervolgens de volgende dag Battaglia te confronteren met zijn huwelijk met Elena. Maar alles pakt heel anders uit dan dat Giancarlo van te voren had gedacht.
From dust to don is een kort verhaal, en daardoor gaat alles vrij snel. Ik denk dat ik het mooier had gevonden als het een dikker boek zou zijn en alles wat uitgebreider omschreven. Nu voelde ik de opbloeien de liefde tussen Giancarlo en Elena niet echt. Elena is duidelijk nog onwetend in de bloemetjes en de bijtjes, maar ik vraag me af of Giancarlo nou wel de juiste persoon is om dat te ontdekken. Hij is dominant en nou niet echt lief voor haar, maar op de één of andere manier houdt ze daar gelijk van. Dan gebeurt er iets waardoor Giancarlo zijn leven op zijn kop staat, maar ook dit gaat allemaal vrij rap en gaan zijn gevoelens van verdriet, naar seks, naar wraak. De uiteindelijke uitkomst van het verhaal was cru, maar de maffia is natuurlijk meedogenloos. Wel vroeg ik me aldoor af in wat voor tijd het boek zich afspeelt. Het deed me wat ouderwets aan, maar dat is verder niet duidelijk naar voren gekomen. Al met al was dit boek niet echt iets voor mij, maar dat kan aan het genre liggen, ik lees niet zo veel maffia romance en vind de mannen vaak te dominant en arrogant. Maar als dit wel je ding is, is dit een leuk tussendoortje in dat genre. Dit boek is een prequel in de Lords of the Commission – New York-serie, dus is een voorproefje.