Enemies to lovers van kerst
Chris en Kiki, zijn winkel buren. Kiki heeft een uitbundige vintage winkel met veel kleur en vrolijkheid en Chris heeft een wijnwinkel, rustig, ingetogen en misschien een beetje saaie uitstraling. En zoals hun winkels zijn, zo zijn ze zelf eigenlijk ook een beetje. Totaal elkaars tegenpolen. Dit geeft dan ook een beetje wrijving tussen de twee en ze hebben dan ook regelmatig een woordenwisseling. Wat ze wel gemeen hebben is hun afkeer van kerst, door dingen in het verleden en hun positie in hun familie slaan ze de kerst liever over. Maar dan moet er een kerstmarkt georganiseerd worden in de winkelstraat en worden Chris en Kiki uit de hoge hoed getrokken om dit op zich te nemen. Dit vinden ze natuurlijk verschrikkelijk, en kerst en samenwerken met de ander. Een goede vriendin van Kiki schiet te hulp en zorgt ervoor dat het ijs tussen de twee gebroken moet worden. Gaat haar dat lukken? Of blijven de twee een afkeer hebben van elkaar?
Wat een heerlijk boek om in de kerststemming te komen. Ik heb alle boeken van Mireille al gelezen en ik weet dus dat ze een hele fijne schrijfstijl heeft met de nodige humor er in. En dat heeft ze in dit boek ook weer voort gezet. De hoofd personages zijn realistisch neergezet en je kunt je in beide verplaatsen. Hoewel ik een lichtelijke team Chris kant had, ik snapte hem wel als bij de buurvrouw de box op standje 10 stond en dat hij not amused was. Het is een feelgood, dus het is niet verrassend dat de twee door hun samenwerking dichter naar elkaar toe groeien. Ze raken aan de praat en daardoor kom je er achter waar de afkeer voor kerst vandaan komt. En daarom zou het fijn zijn als ze een geschikte partner mee zouden nemen naar het kerstdiner bij de familie. Hallo fake dating! Nou ja, stiekem is die niet zo heel erg fake meer Toch moeten er nog dingen opgelost worden en met name heeft Kiki daar nog een beetje moeite mee. Een goed gesprek zou uitkomst bieden. De winkelstraat waar Chris en Kiki zitten heeft erg leuke mede winkeliers, en je zou ze eigenlijk graag allemaal hun eigen boek gunnen. Wie weet lezen we daar nog meer over?