Een betoverend einde van dit fantastische tweeluik

Twistedpagess 05 augustus 2025
Genadeloze geloften is het tweede deel in het tweeleuk van @rebeccaross en verscheen afgelopen juli! Ik mocht al eerder Hemelse Rivalen recenseren voor @thehouseofbooks en dat was voor mij één van mijn beste reads van 2024. Je kan dus voorstellen dat ik enorm excited was om verder te lezen over Roman en Iris – zeker na de cliffhanger uit het eerste deel!

Na haar terugkeer van het front wacht Iris wanhopig op een teken van leven van haar grote liefde Roman. Via de magische verbinding van hun typemachines probeert ze tevergeefs hem te bereiken. Wanneer zijn langverwachte brief eindelijk arriveert, wordt haar grootste angst bevestigd: Roman herinnert zich niets meer van het verleden sinds zijn ontwaken in het vijandelijke kamp. Zal het Iris lukken om Roman te herinneren aan de geloften die ze ooit uitspraken? Terwijl ze onvermijdelijk naar elkaar toe worden getrokken, zetten Iris en Roman alles op het spel om het tij van de oorlog te keren.

In Genadeloze geloften lezen we niet alleen over de magische brieven en Roman en Iris, maar ook meer over het achtergrondverhaal van de goden en de oorlog. De mix van historie en hedendaags weet Ross nauw met elkaar te verweven waardoor je zo in het boek wordt gezogen. Wat daar ook aan bijdraagt is dat er veel personages uit Hemelse rivalen terugkeren (o.a. Attie, Marisol en Tobias) – en wat vond ik dat LEUK! Het voelde als een goede schoolreünie en alsof de hele familie bij elkaar kwam.

Genadeloze Geloften was een boek dat me liet glimlachen, mij met mijn voeten liet trappelen, mijn hart sneller deed kloppen, maar ook tranen in mijn ogen bracht. De schrijfstijl van Ross bezorgde mij af en toe rillingen tot op het bot en maakte me erg emotioneel. Niet alleen mijn geschiedenishart voelde zich vol na het lezen van dit boek, maar ook mijn hart. It’s safe to say dat Iris en Roman vanaf nu behoren tot een van mijn favoriete bookcouples ever. De manier waarop ze zó voor elkaar vechten (zelfs door goden en oorlog heen) zorgde ervoor dat ik ze in mijn hart heb gesloten.

Genadeloze geloften krijgt van mij 4,5 sterren.

Ik kijk enorm uit naar Wild Reverence en hoop ook zeker dat deze wordt vertaald naar het Nederlands, want ik kan niet wachten om nog meer te lezen over de wereld van de Letters of Enchantment duologie!

Als je Hemelse rivalen & Genadeloze geloften net zo leuk vindt als ik, ga je deze boeken ook leuk vinden:
- De harteloze jager van Kirsten Ciccarelli
- Een duister venster van Rachel Gillig
- Er was eens een gebroken hart van Stephanie Garber

Enorm bedankt @thehouseofbooksvoor het recensie-exemplaar en een van mijn nieuwe favoriete boeken van 2025 (zoveel goede reads deze zomer!!)

Meer recensies van Twistedpagess