Onmisbare YA-romantasy!

Twistedpagess 15 juni 2025
Alle burgers van Engeland krijgen één keer de kans om te onderhandelen met de onsterfelijke feeënkoningin. In ruil daarvoor geven zij de koningin iets terug, wat vrijwel in alle vormen en maten kan zijn. De elite van Londen verwacht dat hun dochters wensen voor eigenschappen waarmee ze aanbidders kunnen strikken, maar de wens van Ivy Benton is nét een tikje anders… In haar jaar moeten de debutanten de strijd met elkaar aangaan om de hand van de kroonprins. Voor Ivy staat alles op het spel: ze zou niet alleen haar familie van de ondergang kunnen redden, maar ook haar zus kunnen bevrijden. En dat laatste heeft een torenhoge prijs…

Toen ik hoorde dat @harpercollins The Rose Bargain zou vertalen was ik door het dolle heen! Ik haalde op de release day dan ook meteen het boek bij de boekhandel en heb het boek diezelfde avond nog uitgelezen in enkele uren. Wat een ontzettend toffe read was The Rose Bargain!

In The Rose Bargain volgen we de jonge debutante Ivy, die in de 19e eeuw (sign me up!) haar entree zal maken en gaan strijden om de hand van de kroonprins. Al gauw komt Ivy erachter dat er flink wat haken en ogen zitten aan het opbouwen van een band met de prins, zeker als prins Emmett om de hoek komt kijken. Met beide prinsen bouwt Ivy een band op, wat voornamelijk ook de grote leidraad is in het boek.

Ivy is voor mij een karakter waar ik mij heel erg in kan vinden. Soms een beetje roekeloos, maar dat maakt haar verder ook een heerlijke badass woman. Ik vind dan ook dat Sasha Peyton Smith in The Rose Bargain het aspect feminisme mooi heeft verworven in het boek. Alle debutantes vond ik op zichzelf badass woman overigens, en de verschillende perspectieven in het boek zorgde ervoor dat zij ook een diepere laag kregen. Misschien wel de basis voor eventuele prequels? Hint hint. Ik hoop in ieder geval dat deze wisselende perspectieven terugkeren in het volgende deel!

Sasha Peyton Smith slaagt er in om haar beeldende schrijfstijl prachtig op de lezer over te brengen. Zoals ik eerder al noemde speelt The Rose Bargain zich af in de 19e eeuw, en met de mix van Bridgerton vibes en het ouderwetste Londen weet je een prachtig beeld te creëren bij het verhaal. De eerste proef vond ik zó tof omschreven, en het voelde alsof ik er midden in zat! Toen ik het boek had dichtgeslagen moest ik even het einde op me laten indalen (then you know it’s good), want HALLO? Die plottwist?!

Ik heb enorm genoten van het eerste deel in deze duologie en ik kan niet wachten tot deel twee komt!!

Vier sterren voor The Rose Bargain.

The Rose Bargain is meteen een van mijn favoriete boeken van 2025 geworden en ik kijk enorm uit naar het tweede deel in deze duologie. Hopelijk verschijnt hij wederom in een mooie uitgave zoals The Rose Bargain!

Je moet The Rose Bargain echt lezen als je houdt van YA-romantasy meets Bridgerton meets mysterie meets biggest plottwist van de eeuw.

Meer recensies van Twistedpagess