Integrerende worldbuilding!
Silvercloak is het eerste deel in de nieuwe romantasy serie van @laurasteven! Jaren geleden heb ik Steven ontmoet – en wat een ontzettend lieve vrouw is dat. Ik heb ook al eerder een boek van haar gelezen (Our Infinite Fates staat nog op mijn tbr), maar die was enorm anders dan Silvercloak.
Silvercloak begint met dat twee decennia geleden Saffrons ouders op brute wijze vermoord werden door de meedogenloze Bloodmons. Vastbesloten om wraak te nemen komt ze onder valse voorwendselen binnen bij de Silvercloak Academy. Ze wordt opgeleid tot elitedetective, maar heeft ondertussen maar een doel: de Bloodmoons voor het gerecht brengen. Wanneer Saffs bedrog aan het licht komt, krijgt ze in plaats van weggestuurd te worden een zeldzame kans: undercover gaan bij de Bloodmoons. Tussen rivaliserende bendes, sinistere rituelen, levensgevaarlijke tegenstanders en de verwarrend aantrekkelijke zoon van de bendeleider weet ze dat één misstap haar dood kan betekenen...
Het magische systeem in Silvercloak vind ik ZO ontzettend vet en de verfrissing ervan in dit genre vind ik heerlijk. Het feit dat je magie kan creëren door middel van pijn of genot vind ik echt geniaal bedacht, en Steven weet het ook feilloos te beschrijven. Maar net als de meeste magische systemen heeft deze ook zijn grenzen wat het wederom interessant maakt. De unieke worldbuilding draagt verder in mijn ogen interessant bij aan het verhaal, maar soms miste ik hier en daar net die details die het verhaal nog magischer konden maken. Desalniettemin kreeg ik door de schrijfstijl van Steven het idee dat ik soms naast Saffron
En dan het einde? Het zat vol met magie, chaos, verraad en omdat er zoveel gebeurde heb ik hem twee keer met open mond gelezen (en twee keer mijn hart moeten breken) maar BOY Saffron en Leven terug naar enemies to lovers? I need more of them!!
Silvercloak is een echte totale meeslepende pageturner. Het heeft alles wat een heerlijke fantasy voor mij goed maakt: een geweldige briljante worldbuilding, magie, mystery, een slowburn romance en enemies to lovers naar lovers to enemies.
Silvercloak krijgt van mij 5 sterren.
Ik kijk enorm uit naar deel twee van deze romantasy serie en ik kan niet wachten om Steven in november te ontmoeten en te vertellen hoe geweldig Silvercloak is.
Ik ben eeuwig dankbaar @xanderuitgevers dat ik een recensie-exemplaar heb mogen ontvangen van dit geweldige boek.
Silvercloak krijgt van mij 5 sterren.