Leuke thriller, niet heel erg sterk.

vacation 15 april 2024
Het Ultimatum is het vervolg op Advocaat van de duivel ( film : the firm met Tom Cruise ). John Grisham heeft de hoofdpersonen Mitch en Abby neergezet in de trend van de film en het boek. Je proeft weer de rijkdom en decadentie van de grote advokatenkantoren in America. Er zit genoeg spanning in het boek, ware het niet dat de onderhandelingen om het losgeld bij elkaar te krijgen wel heel lang duren. Op een gegeven moment krijg je het gevoel dat er wel iets mag gaan gebeuren. Vandaar mijn drie sterren. Het eind is redelijk voorspelbaar. Verder is het een leuk boek om te lezen.

Hoe is het afgelopen met Mitch en Abby McDeere nadat ze advocatenkantoor Bendini, Lambert & Locke in Memphis hadden ontmaskerd en het land waren ontvlucht? Het antwoord vinden we terug in Het ultimatum, het meeslepende vervolg op Advocaat van de duivel, de megabestseller die het startschot vormde voor John Grishams carrière.
Vijftien jaar na dato zijn Mitch en Abby neergestreken in Manhattan, waar Mitch partner is geworden in een van de grootste advocatenkantoren ter wereld. Wanneer een vroegere mentor in Rome hem om een gunst vraagt, raakt Mitch betrokken bij een sinistere zaak die wereldwijd verstrekkende gevolgen heeft en die zijn collega's, vrienden en familie in groot gevaar brengt. In het verleden heeft Mitch laten zien dat hij zijn vijanden te slim af kan zijn, maar deze keer lijkt hij geen kant op te kunnen ...

Meer recensies van vacation