Spannende thriller vol onverwachte intriges
Ik heb het boek Dodelijke Afrekening van Camille Jacobs Auteur gelezen. In dit boek beschrijft de auteur de levensloop van Leo, een bankdirecteur. Leo woonde in Antwerpen (zijn ouders ook) en hij was gehuwd maar zijn huwelijk liep op de klippen toen zijn vrouw er van door ging met Leo's beste vriend. Na zijn scheiding besloot Leo te verhuizen naar Rekem (in Limburg) en werkte daar ook als bankdirecteur voor een klein bankfiliaal. Leo ging soms 's zondags joggen rond 7 u 's morgens. Hij parkeerde dan zijn oude Daewoo aan de rand van het bos en bij aankomst kleedde hij zich dan daar om. Hij vond het niet nodig om de kofferbak van zijn wagen op slot te doen omdat het al een oude wagen was en dat hij er van uit ging dat niemand die wagen nog zou stelen. Maar op een keer toen hij terug kwam van het joggen merkte hij dat er een lijk in zijn kofferbak gelegd was. Hij durfde het niet aan de politie te melden uit angst dat hij zou verdacht worden. Daarom besloot hij het lijk en zijn wagen te laten verdwijnen. Vanaf dan ontrollen zich heel onverwachte dingen want Leo komt via via er op uit wie de dode man in zijn kofferbak was. Ook wordt Leo als bankdirecteur onder druk gezet door de moordenaar. Het verhaal neemt ook nog een heel andere wending als Leo in Limburg terug de liefde van zijn leven vindt. Maar ook wederom gebeuren er heel onverwachte dingen (die ik uiteraard nog niet ga verklappen). Het vrerhaal gaat ook over een oude Griekse schat waarvoor 2 Griekse clans strijden en waarvoor één van de leden van de clans over lijken gaat. Op het einde komt het voor Leo allemaal goed en kan hij eindelijk het verleden helemaal achter zich laten en een nieuw gelukkig leven opbouwen.
Het verhaal heeft mij van bij de eerste pagina meegenomen en ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Het was wederom een heel spannend boek van Camille Jacobs met heel onverwachte intriges en ook een stukje geschiedenis van Griekenland. In het verhaal is het weer een rollercoaster van gevoelens spanning, angst, woede en romantiek. Ik heb enorm genoten van dit boek en kijk al uit naar nog meer boeken van deze auteur want al zijn boeken zijn telkens weer een schot in de roos. Van mij krijgt dit boek dan ook de volle 5 sterren