Advertentie
    veravb Hebban Recensent

Een limousine ontploft voor het vredespaleis in Den Haag. Aan boord een belangrijke openbare aanklager die de zaak van zijn leven zou bepleiten. Het heeft blijkbaar niet mogen zijn.
Al is niets wat het lijkt in dit boek. Spiderweb is een wereldwijd netwerk geleid door een crimineel waarvan de identiteit onbekend is. Doel is de identiteit van deze persoon te ontmaskeren en tegen te houden.

Het gegeven van dit boek is prima, maar er is wel een en ander mis met hoe het geschreven is.
Er is van heel veel teveel in dit boek, behalve van een degelijke redactie, want die is er niet geweest of onvoldoende.
De lezer wordt voor dom gehouden want echt alles wordt voorgekauwd, tot in het kleinste detail uitgelegd en er is op die manier geen ruimte meer voor eigen verbeelding.
Er is zeker in het begin veel te veel kolder. Geen enkele veiligheidsdienst gaat zo klungelig te werk, een beetje subtiele humor had veel beter geweest.
De schrijfstijl met extreem korte stukjes leest niet lekker. Bovendien worden sommige woorden tussen haakjes uitgelegd alsof je een woordenboek aan het lezen bent, het brengt het leestempo helemaal tot een stop. Als je dan toch woorden wil uitleggen, doe dat dan achteraan of beter nog, laat de lezer het zelf opzoeken.
Ik heb de indruk dat de auteurs teveel in dit boek hebben willen stoppen, er zit materiaal in voor meer dan een boek en dan had het boek ook wat strakker gekund.
Het is duidelijk dat er nog een tweede deel komt, maar dat deel ga ik niet meer lezen.
Ik heb dit boek gratis kunnen downloaden na de adventsactie op Hebban van 2018, waarvoor mijn dank.

Reacties op: Weinig aan de verbeelding overlatend

15
Back-up - Wop Sietsma Bert Holtes
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker