Fijn boek
Dit is het tweede boek in deze serie. Ik heb deze direct gekocht en gelezen nadat ik het vorige deel uit had. In het eerste deel hebben we Izzy leren kennen
Zij speelt in dit boek een bijrol samen met Max.
Marigold Bloom heeft een bloemenwinkel, maar wanneer haar verloofde het uitmaakt, komt de bloemenwinkel in gevaar. Ze ontmoet per toeval Oliver Lockhart, die we kennen uit het eerste deel. Hij geeft haar als tip om naar het Vogelhuis te gaan: een organisatie voor en door vrouwen die gespecialiseerd zijn in het opgraven van louche zaken en schandalen van machtige mannen. Mari is de nieuwste aanwinst van het Vogelhuis en moet onderzoek doen naar de verloren gewaande zus van Oliver.
Dit verhaal speelt zich af rond 1900. Denk dus aan prachtige baljurken, maar ook female empowerment en schurken. Je merkt in het boek dat de maatschappij in Londen langzaam aan het veranderen is in het voordeel van vrouwen, maar dat er nog een lange weg te gaan is.
Net als het eerste deel heeft dit boek ALLES wat ik leuk vind aan boeken: mysterie, romantiek, stoere vrouwelijke hoofdrol, plottwists etc.
Ik had ook bij dit boek nog niet door dat dit boek een young adult is. De taal is inderdaad niet moeilijk en je leest er makkelijk er snel doorheen. Dat is ook dankzij de sterke vertaling van Tessa van Dooren.
Dit is echt een heel fijn boek, wat echt anders is dan andere boeken. Er is nog een boek hiervoor verschenen in de serie (the agency for scandal) en hierna (a game of scandal)
Waarom geef ik dit boek 4 sterren en de vorige 5 sterren? Ondanks dat dit een heel ander soort verhaal is, is de 'nieuwigheid' eraf van de serie. Het is nog steeds een steengoed boek, maar ik was minder verrast dan bij deel 1.
Zij speelt in dit boek een bijrol samen met Max.