Wat vind ik er goed aan?
Dit is de eerste roman in de 'Emily Wildes'' serie. Het tweede deel komt komende woensdag 2 april uit in het Nederlands. Deel 3 komt uit op 23 juli dit jaar.
Emily Wilde is een professor op Cambridge. Ze is geleerde op het gebied van feeën. Ze is het liefst alleen met haar hond en boeken en sociaal niet zo sterk. Ze gaat in Hrafnsvik onderzoek doen naar feeën, dan komt haar academische rivaal Wendell Bambleby haar opzoeken. Emily komt dichterbij de geheimen van de feeën, maar ontdekt ook dingen over Bambleby.
Ik wilde mijzelf uitdagen door een fantasy boek te lezen, aangezien dit helemaal niet mijn genre is. Ik snap nog steeds niet precies waarom, maar het boek zorgde ervoor dat ik telkens wilde verder lezen, ondanks dat het onderwerp feeën me niet echt trok en nog steeds niet trekt. Het boek is erg beschrijvend geschreven en vrij langzaam. Toch wilde ik weten hoe het met Emily en Wendell afliep. Wat ik wel weet is dat het boek een fantastische kaft heeft en prachtige sprayed edges.
Ik kijk wel uit naar boek 2 en heb daar echt op zitten wachten. Misschien kan ik dan ontrafelen wat ik er goed aan vind?