ik was meteen verkocht en verknocht!
Dit is het eerste boek in deze serie en ik was meteen verkocht en verknocht!
Ik mocht als kerstkadootje van mijn vriend vijf boeken uitzoeken. Dit was de eerste van de vijf die ik ben gaan lezen. Dit boek heeft ALLES wat ik leuk vind aan boeken: mysterie, romantiek, stoere vrouwelijke hoofdrol, plottwists etc.
Izzy (18 jaar) is sinds de dood van haar vader berooid achtergebleven. Ze probeert dit te verbergen voor de hogere elite. Dan komt ze in contact met het Vogelhuis: een organisatie voor en door vrouwen die gespecialiseerd zijn in het opgraven van louche zaken en schandalen van machtige mannen. Dan wordt ze bij een zaak betrokken waar ook de hertog op wie ze een oogje heeft in is betrokken. Gaat ze hem vertellen wat ze voelt?
Dit verhaal speelt zich af rond 1900. Denk dus ook aan prachtige baljurken, maar ook female empowerment en schurken. Je merkt in het boek dat de maatschappij in Londen langzaam aan het veranderen is in het voordeel van vrouwen, maar dat er nog een lange weg te gaan is.
Ik had niet direct door dat dit boek een young adult is. De taal is inderdaad niet moeilijk en je leest er makkelijk er snel doorheen. Dat is ook dankzij de sterke vertaling van Tessa van Dooren.
Dit is echt een heel fijn boek, wat echt anders is dan andere boeken. Er zijn inmiddels ook twee vervolgen verschenen in Nederland die ook allemaal steengoed zijn, maar daarover later meer.