Een meer dan geslaagd debuut!

Grote dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning voor het recensie exemplaar!

Het verhaal
Schrijfster Felicia Prins gaat door een zware periode en is niet meer zichzelf. Goede vriend Joris haalt haar over om als verslaggeefster voor het Oerol festival mee te reizen naar Terschelling waar ze hopelijk ook de energie vindt om
een begin te maken aan haar nieuwe boek.
Eenmaal op Terschelling aangekomen, blijkt er echter sprake te zijn van een misverstand en heeft de chagrijnige ‘Books & Breakfast’, oftewel B&B en boekwinkel, eigenaar Alex geen overnachtingsplek voor haar. Onder enige druk biedt hij de arrogante Felicia zijn logeerkamer aan. Een unieke vondst zorgt voor een onverwachte samenwerking waarbij ze elkaar langzaamaan écht leren kennen..

Is het een aanrader?
‘Volgeboekt’ is het debuut van Bookstagrammer en Booktokker Paula Heeger. Ik volg haar al enige tijd en ik was zeer benieuwd naar haar eerste boek. De cover ziet er door het felle, vrolijke kleurgebruik heel zomers uit en past goed bij het feelgood genre.De titel is creatief gevonden en heeft denkelijk meerdere verwijzingen naar de hoofdthema’s in het boek. Auteur Paula Heeger heeft een heerlijke, levendige schrijfstijl waardoor je het boek moeilijk aan de kant kunt liggen en het in één ruk uit wilt lezen.⁣
Je volgt de gebeurtenissen vanuit het perspectief van hoofdpersonages Felicia en Alex, dit zorgt ervoor dat je enorm met hen meeleeft en je ze al snel in je hart sluit. Gedurende het boek maken beiden een prachtige ontwikkeling door en worden ze beetje bij beetje weer de beste versie van zichzelf. Je waant je daarnaast voor eventjes in het zonnige, feestelijke Terschelling ten tijde van het Oerol festival, die sfeer weet Heeger uitstekend neer te zetten. Het resultaat van al deze facetten is een feelgood van hoog niveau met een mooi uitgewerkte diepere laag die helemaal aansluit bij mijn eigen wereld, namelijk die van horeca ondernemer en boekenliefhebber. Kortom: een meer dan geslaagd debuut, een must-read en het perfecte boek voor een ontspannen zomerdagje in de tuin, op het strand of aan het zwembad!

4,5 hartje

Meer recensies van wat Maaike leest