Ja, ik heb spijt dat ik deze roman zo lang op mijn want to read heb laten staan…

Het verhaal
Elin geniet van de rust in haar vrijstaande woning aan de rand van het bos.
Ze heeft het hier erg naar haar zin en zag zelfs de mogelijkheid om vanuit deze plek haar administratiekantoor te runnen. Deze positiviteit kan ze goed gebruiken na de zware, moeilijke jaren die ze achter de rug heeft. De rust wordt echter ruw verstoord als de leegstaande bungalow naast haar verkocht én grondig verbouwd wordt. Ze ergert zich vanaf moment één aan bouwvakkers én tweelingbroers Mike, Mats en hun vader die op geen enkele manier rekening lijken te houden met de buren: harde muziek, verbouwingslawaai en ‘bouwvakkersopmerkingen’ zijn aan
de orde van de dag. Elins medewerkers hebben echter alleen maar oog voor het knappe uiterlijk van de tweelingbroers, iets waar Elin zich lange tijd tegen probeert te verzetten.. Toch kan ze zich in de buurt van Mike niet normaal gedragen,
maakt hij steeds meer gevoelens bij haar los en kan ze alleen maar aan zijn knappe verschijning denken. Lukt het Mike om het muurtje om Elins hart te breken?

Is het een aanrader?
De cover van ‘Muurtje om mijn hart’ heeft een prachtige vormgeving en trok al snel mijn aandacht. Ik werd nieuwsgierig gemaakt naar het verhaal van de twee geïllustreerde personages. De titel sluit hier perfect bij aan en dekt, zo bleek na het lezen van het boek, de lading volledig. De schrijfstijl van auteur Kristie Raaijmakers is prettig leesbaar, levendig en verbeeldend. De vertelperspectieven van Elin en Mats inclusief de korte hoofdstukken dragen daarnaast bij aan een fijne leeservaring. Waar gebeurtenissen in het eerste deel soms ietwat te toevallig en daarmee cliché waren, zorgde een onverwachte wending op ongeveer de helft van het boek voor tranen in mijn ogen. Vanaf dat moment stap je in een achtbaan en kom je er niet meer uit: Elin en Mike trekken je mee in hun heden én verleden, zorgen door zich volledig bloot te geven niet alleen voor een brok in je keel maar ook een glimlach op je gezicht en ontroeren je door de onvoorstelbare ontwikkeling die ze doormaken.Ze weten de tijd even stil te zetten en je bewust te maken van die ene belangrijke boodschap: het leven is er om van vandaag te genieten en niet te wachten tot morgen! Het gedrag van tweelingbroer Mats laat mij nadenken over zijn ware aard en wakkert de nieuwsgierigheid aan om zijn verhaal te lezen in ‘Sleutel tot mijn hart’. Kristie, een diepe buiging voor jou: je hebt de combinatie tussen liefde, verdriet, rouw, zelfontwikkeling en humor enorm krachtig op papier weten te zetten! En ja, ik heb spijt dat ik deze roman zo lang op mijn want to read heb laten staan…

4,5 hartje!

Meer recensies van wat Maaike leest