'Het verleden van jou en mij' is een prachtig maar tegelijkertijd hartverscheurend verhaal!

Het verhaal
Na het verlies van zijn vrouw en zoontje ziet Tristan het leven niet meer zitten. Hij schakelt over op de overlevingsstand en houdt iedereen bij hem weg.
Elizabeth heeft, na het overlijden van haar man, samen met haar dochter Emma enige tijd bij haar moeder gewoond maar besluit terug te gaan naar het huis dat ooit hun thuis was.
Eenmaal ‘thuis’ aangekomen ontmoet ze haar nieuwe, chagrijnige, gesloten buurman Tristan.
Wanneer beiden de reden van hun gebroken hart delen, komen ze erachter dat ze eindelijk iemand hebben gevonden die hun verleden begrijpt. Lukt het hen om hun verliezen een plekje te geven en met frisse moet de toekomst tegemoet te gaan...?

Is het een aanrader?
‘Het verleden van jou en mij’ is het eerste deel in de Elements-serie. Auteur Brittainy Cherry heeft een prettige, pakkende schrijfstijl en doordat je al vrij snel meegenomen wordt in het verleden van Tristan én Elizabeth heb je vanaf het begin een brok in je keel. Deze brok blijft aanwezig tot de laatste bladzijde. Zowel Tristan als Elizabeth vertellen vanuit het ik-perspectief hun verhaal en delen hun gevoelens. Wat een pijn en verdriet overkomt deze personages, onvoorstelbaar. En ja, dit komt hard binnen! De afschuwelijke gebeurtenissen zetten je weer even met beide benen op de grond. De verschillende bijpersonages worden daarnaast goed uitgewerkt en hebben een logische, bepalende rol in het geheel. Alhoewel ik vanaf het begin een idee had waar de verhaallijn naartoe ging, wordt er richting het einde een bom gedropt die ik echt niet aan zag komen maar die het verhaal net dat beetje extra geeft. De epiloog lees je met tranen in je ogen en maakt de cirkel rond.
‘Het verleden van jou en mij’ is een prachtig maar tegelijkertijd hartverscheurend verhaal waarin verlies, rouw, liefde en het terugvinden van jezelf centraal staan.

'Geen enkele soulmate verlaat de wereld alleen; ze nemen altijd een stukje van hun partner mee.'

Meer recensies van wat Maaike leest