Dankjewel uitgeverij Ambo Anthos voor het recensie exemplaar!
Het verhaal
De 40-jarige Ethan keert terug naar zijn ouderlijk huis, de plek waar 30 jaar geleden zijn beste vriend Billy plotseling verdween tijdens een nachtje kamperen in de tuin.
Er werd nooit meer iets van hem vernomen.. Sinds die tijd houden nachtmerries Ethan wakker,
dag en nacht spookt dezelfde vraag door zijn hoofd: wat is er met Billy gebeurd en door wie?
Na al die jaren probeert hij antwoorden te vinden
op de plek waar zijn leven voorgoed veranderde….
Is het een aanrader?
‘Midden in de nacht’ is de nieuwste literaire thriller van Riley Sager, pseudoniem voor voormalig journalist, redacteur en grafisch ontwerper Todd Ritter. Na het zien van de cover en het lezen van de flaptekst wil je maar één ding: antwoorden. De titel is sterk en zeer toepasselijk. Sager heeft een fijne, omschrijvende schrijfstijl en neemt je afwisselend in het heden en verleden mee in het mysterie rondom Billy’s verdwijning. Dit blijkt een goed keuze, het maakt de verhaallijn zoveel krachtiger; je krijgt een completer beeld van de personages, de keuzes die ze maken/gemaakt hebben en hun rol in het geheel. Je wordt al in de eerste hoofdstukken het verhaal ingezogen en alhoewel het middenstuk ietwat langdradig is, slinger je voortdurend van links naar rechts met je gedachten en krijg je net als hoofdpersonage Ethan een onrustig gevoel in de zoektocht naar de dader. Richting het einde word je overspoeld door de ene na de andere plottwist en krijg je pas op het allerlaatste moment dé antwoorden, die weliswaar onverwacht zijn maar waar ik toch net iets meer van had verwacht..
Kortom: ‘Midden in de nacht’ laat je hoofd overuren maken tot je de laatste bladzijde omslaat!
Het verhaal
Na al die jaren probeert hij antwoorden te vinden
op de plek waar zijn leven voorgoed veranderde….
Is het een aanrader?