‘De zijdevilla’ is een mooi, vermakelijk, historisch en informatief eerste deel in de gelijknamige serie!
Het verhaal
Na het overlijden van haar man weet Angela niet meer wat ze met het leven aan moet. Op aanraden van haar dochter besluit Angela op het aanbod van haar tante Tess in te gaan en haar te bezoeken in Veneto.
Eenmaal aangekomen in het Italiaanse Asenza raakt ze gecharmeerd van de plaatselijke zijdeweverij die kwaliteit hoog in het vandaal heeft staan en waar ze werken volgens oude gebruiken. Echter blijkt deze zijdeweverij in financiële problemen te verkeren. Wanneer Angela alles op alles zet om het bedrijf voor sluiting te beschermen, ontdekt ze een familiegeheim en ontmoet ze de knappe Vittorio waardoor haar toekomst er wellicht heel anders uit komt te zien dan ze had gedacht..
Is het een aanrader?
Ik maakte kennis met de boeken van Tabea Bach door ‘De bloemeneiland’ serie. ‘De zijdevilla’ is de nieuwste serie van deze Duitse schrijfster. De cover en titel spreken beiden voor zich, Uitgeverij Oceaan Boeken blinkt hier mijn inziens echt in uit. Al snel word je meegevoerd door Bachs vlotte en beeldende schrijfstijl. De Italiaanse omgeving inclusief de zijdevilla komen écht tot leven en je doet daarnaast kennis op over het proces rondom het weven van zijde, deze aspecten vormen de rode draad door de serie en zorgen voor heerlijke feelgood leesmomenten. Alhoewel de uitwerking van passages soms mist. Meermaals wordt een bepalende gebeurtenis geïntroduceerd maar vervolgens niet meer benoemd en afgerond, dat is jammer. Hoofdpersonage Angela geeft je een kijkje in haar turbulente, realistische leven waardoor je je goed in haar kunt verplaatsen. Haar doorzettingsvermogen en kracht zijn bewonderingswaardig. De andere (hoofd)personages zijn zeer divers, hebben ieder een passende rol in het geheel en zowel onderling als individueel maken ze een ontwikkeling door die het verhaal versterken. Richting het einde komt alles bij elkaar en zorgt het plot voor een grote nieuwsgierigheid.
‘De zijdevilla’ is een mooi, vermakelijk, historisch en informatief eerste deel in de gelijknamige serie en ik kijk dan ook uit naar de vervolgdelen!
Is het een aanrader?