Advertentie
Dit verhaal speelt zich af op Vlieland, waar ieder jaar een kamp wordt georganiseerd door Richard. Zijn dochter Joyce is een van de leiders en dit jaar krijgt ze gezelschap van Milou, 17 jaar. Milou gaat dit doen voor een maatschappelijke stage maar ze heeft er niet echt zin in.

Als ze eenmaal op Vlieland is en Joyce en de kinderen heeft ontmoet, wordt het iets beter maar Milou heeft het zwaar. Wat is die Richard voor iemand en Joyce doet ook zo raar. Niks voor de brave Milou. Ze probeert er maar wat van te maken.
Het lijkt allemaal goed te gaan tot ze ineens een kind missen,,, hoe kan dit? Waar is Vince? Wie heeft er niet opgelet?
Zullen ze hem op tijd vinden?
Maar dat is niet het enige wat er speelt, er is blijkbaar veel meer aan de hand. De waarheid moet boven tafel komen.

Je leert Milou kennen als een naïef, braaf meisje.Je kan je goed voorstellen hoe het voor haar is om ineens voor een groep onbekende kinderen en Joyce te staan. Ze laat zich makkelijk meeslepen en voor haar karretje spannen. Soms wil je haar zeggen : Doe het op jouw manier en luister niet naar de anderen.
Joyce is een verhaal apart, ze is veel brutaler dan Milou. Je voelt meteen een soort van afstand tussen haar en Milou ( en tussen jou als lezer) Wat een bijzondere tante.
Dan heb je nog Richard, die ook nogal vreemd doet maar je kan je wel in hem verplaatsen.
Van de andere personages vind ik Leon en Vince interessant.

Het verhaal leest vlot, je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven, dat van Milou en Joyce afgewisseld met een ander personage.Dit is niet storend voor het verhaal.Je wilt weten wat de verschillende verhaallijnen met elkaar te maken hebben want je voet aan dat er meer achter zit.

Je komt er stukje bij beetje achter wat de hoofdpersonages komen doen op Vlieland, ze hebben allemaal een eigen reden. Je snapt dan ook de titel van het boek.
Bij een aantal personages zie je dat wel aankomen maar er zitten toch nog verrassingen in het plot. Erg goed gedaan.

Het lettertype is groot en de zinnen zijn niet ingewikkeld, waardoor het boek ook te lezen is voor mensen die moeite hebben met lezen.
Het is een YA vol spanning waarin relaties, vriendschap en vertrouwen een belangrijke rol spelen.
Reacties op: Hun spel, hun regels?

9
Jouw spel, mijn regels - Alice Bakker
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners