Fantastisch boek!
'Weet je wat Leo, ik denk dat het tijd is dat ik niet meer om dingen wens, maar dingen gewoon doe. Ja dat klinkt wel alsof er een droom uitkomt. Ik denk dat je je eigen dromen kunt laten uitkomen'.
Een jongen met gescheiden ouders. Leo zijn vader heeft een nieuwe vriendin en een nieuwe baby.
En sindsdien ligt Leo zijn moeder in bed. Hij doet thuis alles alleen.. Maar er zijn ook grote zorgen bij Leo. Hij voelt dat ze vader hem liever niet wil zien en verzet z'n weekenden steeds. En zijn moeder heeft de kracht niet om voor hem te zorgen. En hij kan het er met niemand over hebben. Hij krijgt op een avond eten mee naar huis van de ouders van zijn vriendin. Maar dan krijgt hij een ongelukje. Gelukkig is daar zijn voetbalheld die hem omhoog helpt en met hem kan hij praten. Lukas Boersen verteld hem dat 'soms mensen een beetje geluk nodig hebben, zodat ze zien wat er wel mogelijk is. Een beetje hoop, zodat ze weer energie krijgen om hun situatie te veranderen'.
Vanaf de volgende dag heeft Leo 9 wensen. Hij moet ze zorgvuldig uitkiezen, want ze zijn zo op.
Hij test of het echt is door een xbox met het spel Fifa te wensen en een pizza erbij. Dat komt uit. En de vele wensen erna komen ook uit! Hij gelooft het, zijn vriendin Muis vind het te toevallig maar helpt hem wel met bedenken van de wensen.
Hij moet bij zn laatste wensen goed bedenken wat hij nog wil...
Een super leuk boek! Je blijven wil doorlezen. Ook als je niet van voetbal houd is dit een leuk boek. De spreuken bij het begin van elk hoofdstuk vond ik ook inspirerend en grappig. De voetballer Lukas Boersen geeft eerst een spreuk. En daarna volgt Leo erop als reactie hoe het bij hem ging, ik moest hier vaak om lachen