Prachtig geschreven!

wij 3 Lezen wij 3 Lezen
23 mrt 2024

'Mijn gedachten zijn van mij. Mijn mond is een poort die ik soms beter gesloten hou'.

Een heerlijk boek waarin je wil doorlezen!

Maia is 11 jaar en gaat met haar ouders 2 weken op vakantie naar Hotel Kosmos. Dit is een vakantiepark dat Hotel heet, er is vanalles stuk op het park. Vorig jaar ging ze ook al met haar ouders naar dit park. Dit jaar doen ze precies hetzelfde op precies dezelfde manier. Alleen zijn haar ouders niet meer hetzelfde. Ze hebben steeds ruzie, ze praten ongezellig met elkaar. Gelukkig maakt Maia vrienden op het park. Daardoor wordt de vakantie toch niet iets leuker.

Ik las dit boek in 1 avond uit. Dit boek is geschikt voor kinderen in de middenbouw/bovenbouw. Het leest prettig weg en je wil blijven doorlezen.
Een vakantie waarin je als kind door hebt dat het weleens de laatste zou kunnen zijn als gezin. Zo mooi geschreven!
De cover sprak mij niet zo aan, maar ik las op de pagina van de schrijfster dat deze is gemaakt door mensen met een beperking. Ze noemt het haar eigen mona Lisa. Daardoor kijk je toch anders naar de cover als je even zoekt waarom iets er zo uitziet. Vakantie maak je zelf zo leuk als je wilt! Dat is de boodschap uit de boek en zeker een aanrader om te lezen!

Meer recensies van wij 3 Lezen