Bucketlist
Angelique Haak is een bekende Nederlandse thrillerschrijfster en heeft in 2023 onder het pseudoniem Sasja Winters voor het eerste een feelgoodtrilogie Bon Bini Bruiloft uitgebracht. Ik was wat sceptisch omdat ze zo een goede thrillerschrijfster is, maar ik heb genoten van deze feelgoodserie. Omdat een pseudoniem niet echt werkte, heeft Angelique Haak besloten om voortaan onder haar eigen naam zowel thrillers als feelgood te schrijven. De bucketlistblunders is dus geschreven onder haar eigen naam. Ik ben heel benieuwd!
In het eerste deel Op glad ijs maken we kennis met Saar. Haar relatie met Laurens is voorbij.
“Ken je het fluisterspel? Je weet wel, het spelletje dat je vroeger op school ongetwijfeld wel eens deed met je klasgenoten.”
“Zoiets gebeurde mij een paar uur geleden toen ik Laurens hoorde zeggen: ‘Ik verdrink in jouw mooie ogen en wat heb je toch prachtig haar’ Want wat hij wérkelijk bleek te zeggen was: ‘ik heb zowel jou als mezelf voorgelopen, het spijt me vreselijk Saar’.”
De vriendin van Saar, Daisy, is de eigenaresse van een stroopwafelwinkel en café en woont boven haar winkel. Saar huurt de bovenste etage van het pand. Beiden hebben rechten gestudeerd. Alleen Saar heeft haar studie afgerond maar ook zij is ook geen advocate geworden. Ze werkt als juridisch secretaresse op een advocatenkantoor. De sfeer op kantoor is niet geweldig. Saars passie en creativiteit kan ze helemaal kwijt in het maken van unieke etalages voor de stroopwafelwinkel van haar vriendin. Zo komt ze de saaie dagen op kantoor door. Daisy krijgt de kans om naar New York te gaan om mee te doen aan The American Dream. Tien horeca-ondernemers uit verschillende landen krijgen de kans om hun succesformule opnieuw neer te zetten, maar dan in New York. Een unieke kans voor Daisy en het vergroot de naamsbekendheid van haar winkel. Daisy’s broer Matt komt op de winkel passen en Saar blijft de winkel regelmatig voorzien van een mooie etalage. Saar die het liefste in haar eenhoorn-onesie met een chocomellow Pride and Prejudice leest en herleest lijkt heel saai. Dat is vast de reden dat Laurens het heeft uitgemaakt. Ze besluit daar verandering in te brengen en maakt een bucketlist van spannende avonturen om zo aan Laurens te laten zien dat ze geen saaie Saar is.
Welke zaken ze bedacht heeft voor op haar bucketlist mag je zelf gaan lezen.
Ik vond het begin van het boek zo voorspelbaar, dat ik bijna afhaakte. Ik vond de grapjes erg flauw en kinderachtig. Is dat echt serieus? Een bucketlist van een jaar om je ex terug te winnen? Hoe dapper van Saar ook, ik kon me niet echt in haar verplaatsen. Misschien word ik daar te oud voor. Toch weet Angelique Haak me in het verhaal te trekken en werd ik toch wel geraakt door de onzekerheid van Saar, ook al kan ik me niet voorstellen dat de social media je identiteit zo bepaalt. Saar gaat door met iedere maand een andere activiteit aan haar bucketlist toe te voegen, ook al gaat er van alles mis. Ik vond dat wel erg dapper.
De schrijfstijl is eenvoudig en leest makkelijk weg. Angelique Haak weet ook altijd weer leuke woorden te vinden zoals ‘Bullshitradar’ en ‘praat-geen-poep-blik’. Het is lekker om te lezen tijdens een vakantie of in het weekend. Ik ga snel verder met het tweede deel en geef dit eerste deel 3 sterren.
Welke zaken ze bedacht heeft voor op haar bucketlist mag je zelf gaan lezen.