On-geloof-lijk.

wilma 17 juli 2025 Boekverkoper
Een sidderend boek over een onderwerp dat liefde zou moeten uitstralen, maar het tegendeel doet. Pijnlijk herkenbaar voor hen die zijn opgegroeid in een Reformatorische gezin. Schrijnend hoe een God die is bedoeld als een liefhebbend, wordt neergezet als de altijd straffende allesziende God. Voor wie in hem geloofd.
Volgend citaat uit het boek geeft duidelijk weer het gevoel dat steeds overheerst.
"Als je precies weet wat waar is en wat niet, zoals zij, dan wil je de tijd, de wereld het liefste stilzetten. En als dat niet lukt: dan de wereld de rug toekeren.
Twee broers worstelend om erkenning van elkaar en van hun ouders die steeds meer verzanden in twee kampen. Het is jammer dat het bestaat. Dit boek kruipt onder je huid, doet pijn, maar ook vol met humoristische zelfspot. Sommige zinnen voelen of je ze echt hoort. Gemakkelijk leesbaar. Korte hoofdstukken waardoor je steeds weer door wil lezen. Een boek die zeker verdient gelezen te worden, maar ook voor velen niet begrepen zal worden dat dit kan. Maar het bestond en bestaat echt, dat kan ik volmondig beamen.
ON - GE - LOOF/LIJK.

Meer recensies van wilma