Avé ,,,,,,,,,,,, Lazarus.
Avé, het boek waarmee Elise Alkema debuteert. Wat een pracht boek die gelezen moet worden. Avé op zoek naar de juiste sleutels voor de afgesloten deurtjes diep in haar. Wie mag proberen deurtjes op een kiertje te zetten of misschien helemaal open te zetten? Hoe leren vertrouwen, leren accepteren, leren liefde ontvangen, leren accepteren? Dit boek krijgt vier sterren van mij omdat de personages voelbaar en zichtbaar tot leven kwamen bij mij tijdens het lezen. De prachtige omschrijving van de routes door IJsland.
Er zijn hele mooie dialogen en prachtige zinnen die het boek snelheid geeft en vertragingen, waardoor het vlot leest. Zelf heb ik de volgende zin genoteerd: mijn verhaal is een druppel in de zee waar ik het einde niet van zie. Zo veel druppels, zo veel verhalen en ieder zoekt zijn eigen antwoord.