het einde nadert

Wim Best Wim Best
23 mrt 2024

In dit achtste deel van de serie komen we Sebastian Bergman weer tegen met al zijn (eigen)aardigheden. Vanaf het eerste deel (2011) leren we Sebastian steeds beter kennen. Het is af en toe wel even in het geheugen graven. Het vorige deel is ongeveer drie jaar geleden verschenen. Zijn voorgeschiedenis met de tsunami van begin 21e eeuw, maar ook de vele vrouwen die zijn pad kruisen en waar hij niet om heen kan of wil. In dit deel komen we een aantal van hen ook weer tegen. Wat de nodige verwikkelingen oplevert. Ook hier begint het weer uit het niets met diverse moorden. Maar gaandeweg via de nodige kronkelpaden komen we in de buurt van de dader. Een goede kenner van het genre had deze wellicht al wat eerder opgemerkt. Voor Sebastian is het een kwestie van zijn eigen gedachten volgen. Uiteindelijk leidt dit tot een spectaculair einde. Helaas betekent dat ook het einde van deze serie. Maar wellicht hebben de auteurs al weer een nieuw idee. Hun schrijfstijl nodigt uit om door te lezen en de boeken pas weg te leggen als je ze uit hebt.
Ik ben benieuwd.

Meer recensies van Wim Best