Geen vuurwerk, wel een fijn boek om te lezen.

Wim51 Wim51
15 mrt 2022

Dit prachtige uitziende boek heb ik gekregen van Uitgeverij Manteau in het kader van de Hebbanbuzz. De woorden "zeldzame mix van straatwijsheid, psychologisch raffinement en stijl" op de achterkant lijken borg te staan voor veel spanning en leesplezier.
De schrifster ML. Longworth (dit is het eerste boek dat ik van haar lees) gebruikt veel tijd en pagina’s om de hoofdrolspelers en de omgeving van Aix-en-Provence bekend te maken bij de lezer. Je leest veel over het bourgondische leven van de onderzoeksrechter en over de beëindigde relatie van hem en Marine Bonnet. Maar wat daarvan de oorzaak is blijft tot het eind van het boek geheim. Een mooie cliffhanger voor het volgende boek.
Het boek is leuk en heeft een goed doordachte verhaallijn. De onnatuurlijke dood van de broers Etiënne en François Brémond wordt uiteraard deskundig onderzocht en opgelost, uiteraard met een verrassend slot, maar het geheel levert bij mij niet het gevoel van vuurwerk op. Het kabbelt lekker rustig naar het einde. Geen thriller, maar een misdaad-feelgood. Ik geef het boek 3 sterren.
Het volgende boek uit deze serie verschijnt op 31 mei in de boekhandel. Ik ren die dag zeker niet de deur uit om dat boek te gaan kopen, maar kom ik het ergens tegen, zal ik het wel meteen gaan lezen.

Meer recensies van Wim51