Spanning van begin tot eind

Wim51 Wim51
30 mrt 2022

Het was weer heerlijk om in het kader van de #HebbanBuzz een nieuw boek te lezen. Era Richmen, de schrijver, is voor mij nieuw, dus geheim agent Jim Matteos en zijn vriendin Soraya eveneens. De beschrijving op de achterkant van het boek zorgt voor hoge verwachtingen. Het boek maakt deze verwachtingen waar. Richmen bewijst met ‘De paarse engel’ een van de ‘grote’ Nederlandse thrillerauteurs te zijn.
Het boek begint met een prachtige volzin van de schrijver: “Het leven is mooi. Het is alleen jammer dat we het in deze wereld moeten leiden”. Door het hele boek heen wordt de kijk op de wereld van Eric Bakker (de echte naam van de schrijver) duidelijk.
Door de korte hoofdstukken leest het heel vlot. De spanning is continu aanwezig. En niet alleen de spanning die toeneemt door de gevaarlijke opdrachten, maar ook de innerlijke onrust bij de held van het verhaal blijft groeien. De dialogen en omgevingsbeelden zijn sterk en de auteur verwerkt enkele uiterst relevante en actuele thema’s in het verhaal.
De held van het verhaal heeft mijns inziens wel een erg hoog James-Bondgehalte gekregen. Daar waar ieder normaal mens al lang aan zijn levenseinde zou zijn gekomen, ontsnapt hij op miraculeuze wijze meerdere malen aan de dood. Het slot is geweldig! Zou een definitief einde voor de geheim agent kunnen zijn, maar ook een prachtige cliffhanger.
Tot slot, de auteur doneert zijn schrijversroyalty’s aan twee goede doelen, Dream4Kids en AYA Foundation. Echt super!

Meer recensies van Wim51