Hartstikke leuk!

Wim51 18 juli 2023
Ik mocht Herman, de debuutroman van Marc van Bree lezen via een give-away-actie van #HebbanNL. Het is een geestig en ontroerend verhaal over een doodgewone man, wiens leven plotseling op zijn kop staat.  De schuchtere Herman krijgt een enorme mentale dreun als zijn vrouw hem plotseling verlaat na een huwelijk van 26 jaar. Hij blijft ontredderd achter als onwennige vader, met een weinig opwindende kantoorbaan, een vreselijke chef en een moeder die langzaam de grip op de werkelijkheid verliest.

Marc van Bree is een begenadigd schrijver met een heerlijke schrijfstijl. Zowel zijn stijl als zijn verhaal doet een beetje denken aan Hendrik Groen. Vanaf het moment dat ik begon met lezen ben ik in een stuk doorgegaan tot het einde. Ik kon het niet wegleggen.

Meer recensies van Wim51