Heerlijke friends to lovers!

xIlse.Reads 28 december 2025
We lezen het boek vanuit wisselende perspectieven van Grayson en Paige. Dit zorgt ervoor dat je hun gevoelens en twijfels van beide kanten echt goed meekrijgt. Ze zijn al jaren beste vrienden, en Grayson voelt al die tijd al meer voor Paige. Alleen durft hij daar niets mee te doen, uit angst om haar kwijt te raken. Arme jongen. Ergens snap ik het ook wel. Die worsteling maakt hem juist zo menselijk.

Ik vond het heerlijk hoe het hele hockey team op een gegeven moment een soort interventie hield voor Grayson over Paige. Ze zijn gewoon zó schattig samen. De vonken spatten er echt vanaf. Tijdens het shoppen, dat interview; je voelt de spanning door de pagina’s heen. En dat moment tijdens het pizza bakken? Dat was zo’n scène waarbij ik alleen maar zat te grijnzen.

Hoe de familie Darling Paige opvangt, vond ik ook ontzettend lief. Vooral dat gesprek tussen Graysons vader en Paige raakte me. Ik heb ook regelmatig hardop moeten lachen om de appjes in de groepsapp van de Darlingbroers en hun teamgenoten. Die berichten zijn zó leuk geschreven en brengen precies de humor die het verhaal nodig heeft.

Er waren momenten dat ik serieus tegen het boek zat te roepen dat ze elkaar nou gewoon moesten zoenen. Ik was zó betrokken bij hun verhaal. Dus toen het eindelijk gebeurde, grijnsde ik echt van oor tot oor. En die date die Grayson voor Paige had geregeld was echt gewoon te lief!

Richting het einde lees je over een ongeluk tijdens de wedstrijd. Moody weet echt precies welke knoppen ze moet indrukken om je gevoelens alle kanten op te sturen. Het epiloog was een perfect einde voor dit boek en voor het verhaal van Grayson en Paige.

Nu blijft er nog één vraag hangen: krijgen we nog een boek over het jongste Darling-broertje, Parker? Ik hoop het stiekem zó!

‘Grumpy Darling’ is een warme, romantische en soms heerlijk frustrerende friends-to-lovers waar ik volledig in opging. Met dank aan @worldofromancenl en @harpercollins_holland voor het recensie-exemplaar. Ik heb hier echt met volle teugen van genoten!

Meer recensies van xIlse.Reads