Goed opgebouwde thriller!

xIlse.Reads 28 december 2025
Het verhaal is opgedeeld in dagen, wat de tijdlijn overzichtelijk houdt, maar tegelijkertijd ook continu het gevoel geeft dat de tijd aan het opraken is.

Wat dit boek voor mij sterk maakt, is het gebruik van meerdere perspectieven. We volgen onder andere Michael en Annie, maar krijgen daarnaast ook inkijkjes in het hoofd van de dader en diens medeplichtige. Ik hou hier echt van. Het zorgt voor een brede blik op het verhaal en maakt het verhaal alleen maar intenser.

Het personage van Maya vond ik bijzonder interessant, vooral door haar digitale werkwijze. De manier waarop zij laat zien hoeveel je online over iemand kunt achterhalen of op afstand kunt manipuleren, is eerlijk gezegd behoorlijk verontrustend. Daartegenover staat John, met wie ik echt te doen had. Hij moet afschuwelijke klusjes uitvoeren, maar alles wat hij doet, doet hij om zijn kinderen te beschermen.

Met Aaron laat het boek al snel zien wat er gebeurt als je niet betaalt. Het hele verhaal voelt als één groot psychologisch schaakspel, waarin iedereen constant onder druk staat. Ik begreep Annie’s onmiddellijke angst om Isla volledig; als ouder zou je precies zo reageren. Het was mooi om te zien hoe Annie en Michael in elkaar bondgenoten vinden. Te midden van angst en wanhoop groeit er iets vertrouwds tussen hen, en dat voelt oprecht en geloofwaardig.

Dat Isla zich na alles toch zo fel terugvecht, vond ik ergens misschien wat ongeloofwaardig, maar het past ook bij haar impulsieve karakter. Het perspectief van rechercheur Singh en het verhoor is een fijne toevoeging die het verhaal extra diepgang geeft.

Het epiloog gaf me gemengde gevoelens. Enerzijds was ik opgelucht dat Ollie krijgt wat hij verdient. Anderzijds vond ik het jammer dat er geen echte gerechtigheid komt voor Maya. Toch overheerst het gevoel dat dit een sterke, goed opgebouwde thriller is, waarin angst, spanning en menselijke verbondenheid perfect samenkomen.

Ik heb enorm genoten van deze samenwerking tussen Arlidge en Maslen. Dankjewel @boekerij voor het opsturen!

Meer recensies van xIlse.Reads