Speurtocht gecombineerd met een vleugje romantiek en kerst
Een leuk boek voor echte puzzelaars! Een boek waarin romantiek, raadsels en kerst gecombineerd worden.
Mirren heeft een kostbaar antiek boek gevonden op de zolder van haar oudtante. Dat heeft haar een vermelding opgeleverd in het Britisch Museum. En dat levert haar een opdracht op.
Jamie is een Laird van een Schots landhuis. De zaken gaan niet goed en ergens ligt een boek verstopt die wellicht het roer om kan gooien. Alleen, kan hij het niet vinden. Hij spreekt Mirren aan, die hij tegenkomt in het Britisch Museum. Kan zij hem helpen het boek te vinden?
Mirren neemt de uitnodiging aan en gaat op weg naar het landhuis. Onderweg krijgt ze nog een verrassing waar ze niet heel blij mee is.
Door het verhaal heen wordt je meegenomen in de raadsels. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt er ook een vleugje romantiek, familiedrama en kerst aan toegevoegd. Regelmatig heb je een lach op je gezicht. Het einde is verrassend, er gebeurt van alles. Wellicht een beetje te ver gezocht, maar dat heeft ook wel weer zijn charme.
Er zit iets te weinig kerst in voor mijn gevoel. Je leest wel een beetje over kerstavond en eerste kerstdag, maar dat is heel beknopt. Dat had wat mij betreft wel wat meer uitgewerkt mogen worden.
Ik heb wel genoten van het oplossen van de raadsels. En de groei van de personages. Het is een luchtig boek wat je snel oppakt en voor je het weet ben je een heel stuk verder.
Een fijn boek voor de maand december!
Een fijn boek voor de maand december!