mysterieuze roman
Martha verlaat haar man en gaat aan de slag als huishoudster bij Madame Bowden. Ze heeft daar een slaapkamer in de kelder en daar gebeuren rare dingen. Zoals zomaar een plank aan de muur met een boek erop. In het begin is Martha ervan overtuigd dat Madame Bowden het heeft gedaan, maar als er langzaam iets uit de muur begint te groeien is ze daar niet meer zo zeker van.
Henry is een man met een missie: het verloren manuscript vinden waarmee hij indruk maakt en niet meer gezien wordt als een zielig mannetje. Hij is ervan overtuigd dat het manuscript te vinden is in de verborgen boekwinkel. Tijdens zijn zoektocht stuit hij op Martha en na een onwennig begin besluiten ze samen te werken om het manuscript en de boekwinkel te vinden.
Naast deze verhaallijn in het heden, is er ook nog een verhaallijn in het verleden met Opaline. Zij is gevlucht voor een uithuwelijking en wil haar droom waarmaken: het openen van een boekenwinkel. Dit lukt haar niet zonder slag of stoot. Gaandeweg het verhaal kom je erachter hoe dapper ze is en wat ze allemaal heeft moeten meemaken.
Deze verhaallijnen in het heden en verleden wisselen elkaar mooi af. Bij elk hoofdstuk staat vanuit wie je leest en in welke tijd. Dit maakte het verhaal makkelijk te volgen. Wel is het aan te raden om het boek door te lezen. Nadat ik het boek had weggelegd, moest ik er wel weer even inkomen. Rond elk personages hangt iets mysterieus en als lezer wil je weten wat het is.
Het einde is niet mijn einde. Wat losse eindjes wat ik, persoonlijk, jammer vind. Dat neemt niet weg dat ik dit boek een aanrader vind als je houdt van mysterieus. En wat dat mysterieuze precies inhoudt? Lees het boek en kom erachter!