Onbekende gebeurtenissen
Een verhaal over de tweede wereldoorlog wat zich afspeelt op Texel.
Luna leeft met haar vader en oma op een boerderij op Texel. Het leven is gemoedelijk, van de boerderij kunnen ze eten en het werk van haar vader brengt geld in het laatje. Al vrij snel is duidelijk dat Luna geen band met haar vader heeft. Ze verdragen elkaar en daar is alles mee gezegd. Met haar oma kan ze goed overweg en heeft ze een goede band mee. Luna groeit op zonder moeder. In het begin komt daar niet echt duidelijkheid over, maar later in het verhaal wordt duidelijk wat er met haar moeder gebeurt is.
Luna heeft weinig vrienden, behalve Thiemen. Thiemen en zij hebben een goede band en kunnen bij elkaar zichzelf zijn. Je voelt dat de oorlog eraan komt en Thiemen kiest ervoor om zich aan te sluiten bij een club van de Duitsers. Voor Luna betekent dat einde vriendschap. De gevolgen van het einde van deze vriendschap worden aan het eind van het verhaal duidelijk.
Chandar verschijnt met het legioen op Texel. Hij en zijn maten moeten de rust bewaken. Hij komt in contact met Luna en is direct weg van haar. Hij gooit al zijn charmes in de strijd, maar het gaat niet zonder slag en stoot. Hun liefdesverhaal is er één met hobbels.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Chandar en Luna. De hoofdstukken zijn kort wat wel prettig leest. Af en toe is er een tijdssprong in het verhaal. Dit gaat zowel vooruit als achteruit. Persoonlijk had ik daar wat moeite mee. Ondanks dat het mijn interesse heeft, heeft het boek mij niet gepakt. Ik kon moeilijk in de verhaallijn van Chandar komen en het verhaal voelt wat langdradig aan. Meer aan het einde van het boek gebeuren er dingen die je kunnen pakken en komt er wat vaart in. Het einde is emotioneel en daarmee is het verhaal ook wel echt af.
Dit boek is voor iedereen die interesse heeft in de tweede wereldoorlog en wellicht iets nieuws wil leren over de jaren in oorlogstijd.