Super spannend avontuur!

Yvonnes1988 Yvonnes1988
20 mrt 2026

“De angst voor gevaar is tienduizend keer angstaanjagender dan het gevaar zelf.”

Ruby Crusoe – Het vertrek – @kevinhassing

Man, wat heeft Kevin weer een geweldig boek geschreven! Kevin Hassing, bekende schrijver van onder andere Mus en Kapitein Kwaadbaard én deelnemer aan het programma Expeditie Robinson, weet je ook met dit verhaal weer te verrassen.

Ik las dit boek samen met mijn zoon Joey en met de geweldige leesclub van @ilonaslevenbijls. Hoe leuk was het dat Kevin zelf ook aansloot! Hij vertelde onder andere hoe hij tijdens Expeditie Robinson inspiratie opdeed — en dat zie je duidelijk terug in het boek. De opbouw, de woordspelingen en de spanning: alles klopt gewoon. Wij kijken nu al uit naar deel 2!

Het verhaal gaat over Ruby Crusoe, de dochter van Robinson Crusoe. Haar vader vertelt vaak over zijn reizen. Haar broers vinden die verhalen maar eng, maar op Ruby hebben ze juist een enorme aantrekkingskracht. Als jongste van het gezin is zij avontuurlijk en dromerig, en verlangt ze ernaar om zelf zulke spannende avonturen te beleven.

Wanneer haar vader opnieuw op reis gaat, grijpt Ruby haar kans en glipt ze stiekem aan boord van het schip. Maar wat begint als een droom, verandert al snel in een spannend en uitdagend avontuur wanneer ze weken later in haar eentje aanspoelt op een onbewoond eiland. Het overleven en de eenzaamheid beginnen hun tol te eisen.

En net wanneer Ruby het bijna opgeeft… gebeurt er iets totaal onverwachts.

Wij geven dit boek 5 dik verdiende schelpen:
🐚🐚🐚🐚🐚

Bedankt @lskindenjeugd en @lsuitgeverij voor het prachtige recensie- exemplaar!
#kevinhassing #hetvertrek #rubycrusoe #ilonaslevenbijls

Meer recensies van Yvonnes1988