Advertentie

“Alles draaide om vertrouwen. Vertrouwen in een ander, maar vooral ook vertrouwen in jezelf.” blz: 260.

Cleo wil weg van alle roddels die haar achtervolgen. Ze wil onzichtbaarheid. De kans om naar Zuid-Frankrijk af te reizen om daar een huis op te knappen, grijpt ze dan ook met beide handen aan.
Haar Franse buurman Luc zit ook niet op gezelschap te wachten, maar schiet Cleo in nood toch steeds te hulp.
Cleo mist veel zelfvertrouwen. Als kind heeft ze veel pesterijen moeten doorstaan wegens haar zieke vader. En in de liefde is haar vertrouwen ook geschaad.
Lucs leven speelt zich voornamelijk in de spotlights af. Zijn leven wordt door menig journalist onder de loep genomen. Zeker sinds het drama dat in zijn privéleven heeft afgespeeld.
Beide personen dragen zo hun bagage mee en zijn bang dit te delen. Bang voor de buitenwereld, bang voor de roddel en achterklap. Toch leren ze elkaar kennen en voelen ze zich tot elkaar aangetrokken. Maar hebben ze vertrouwen in zichzelf, elkaar en de liefde?

Onder de sterren is een heerlijk boek om te lezen. Een aanrader om mee te nemen op vakantie en je lekker mee te laten sleuren in de sferen van dit boek.
Al in de eerste bladzijde wordt je duidelijk wat Cleo heeft doorstaan en zijn haar onzekerheden duidelijk. Je leeft gelijk met haar mee en je hoeft niet eerst uit te puzzelen waarom ze is, zoals ze is. Je sympathie is gekweekt.
Luc wil je gelijk als buurman hebben. Behulpzaam, betrokken, mysterieus. Maar langzaam wordt ook bij hem alles ontrafeld en dat zorgt juist voor de nodige nieuwsgierigheid om door te lezen.
De karakters en hun verhaal worden op en subtiele manier uiteengezet. Humor en diepgang gedoseerd afgewisseld. Het wordt niet te overdreven aangedikt, waardoor het dicht bij jou en de werkelijkheid ligt.

Deze roman geeft alles wat je als lezer wil: verwachting, spanning, romantiek en ontroering. Ja, ik heb echt een traantje weggepinkt bij de stuk over Cleo’ s oma. Een boek dat je echt raakt dus.


Reacties op: Sterren

128
Onder de sterren van Montpellier - Marina Folkers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker