Advertentie

In dit verhaal heeft de hoofdpersoon toch in de gaten dat er iets aan de hand is want hij hangt niet ondersteboven aan een boom zoals dat wel het geval is op de cover. Luiaards spenderen 90 procent van hun leven voornamelijk met het op hun kop hangen in bomen.

De luiaard is jarig, maar hij weet eigenlijk helemaal niet wat dat is, jarig zijn. De dieren proberen het hem uit te leggen. Maar ieder dier heeft daar zijn eigen idee over. Al het rumoer om hem heen stoort hem als hij aan het relaxen is, maar dat heeft een goede reden: elk dier wil op zijn speciale manier deze dag bijzonder maken voor hun vriend.
Alle activiteiten worden de luiaard een beetje teveel.

Gelukkig vraagt de eekhoorn aan hem wat hij het liefst zou doen en nadat de luiaard antwoord gegeven heeft, fluistert de eekhoorn hem toe:
"Jarig, dat ben je als alle dieren blij zijn dat je geboren bent. Gefeliciteerd, lieve luiaard."
Hierna kan de luiaard gaan doen wat hij zo graag doet: dromen van al het moois dat hem overkomen is.

'De verjaardag van de luiaard' is een prachtig prentenboek dat geschikt is om het verhaal uit voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar terwijl ze kunnen meekijken naar de kleurrijke prenten.
Het zien van al deze verschillende dieren zal zeker veel vragen oproepen.
Het mooie in dit geval is dat ze ondanks dat ze zo verschillend zijn, allemaal hetzelfde willen voor deze luiaard. En dat gebeurt alleen in sprookjes!
Ik heb er werkelijk van genoten.

Reacties op: Een bijzonder prentenboek

4
De verjaardag van de luiaard - Caren Peeters
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,95
E-book prijsvergelijker