Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mid Year Book Freak Out Tag 2023

op 15 juli 2023 door

Het is weer tijd voor dit soort blogs, Laurie’s blog zag ik als eerste voorbijkomen, daarna las ik die van Maartje en Katja. Ik moest alleen even tijd vinden om het mijne te maken, want ook ik maak dit soort blogs al een aantal jaar achter elkaar en vond dat ik dit jaar niet kon achterblijven.

Mocht je een van mijn voorgaande jaren gemist hebben, hier zijn ze: 2019  2020 en 2022. Hierbij dus mijn Mid Year Book Freak Out Tag van 2023!

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgJe favoriete boek van het jaar tot nu toe

Omdat ik zuiniger ben met geven van 5 sterren is de keuze dit keer niet zo moeilijk. Ik gaf tot nu toe van mijn ruim 60 gelezen boeken er maar 3 vijf sterren. Een daarvan was een Engels boek, dit boek is inmiddels in vertaling uitgekomen en ik hoop dat het net zo succesvol is als haar eerdere boeken. Mijn topper is echter Ga als een rivier van Shelley Read. Een debuutroman. Ik mocht het boek lezen met de buddyread van Ilona van Ilona’s leven bij LS op Instagram. Daarna sloot ik met een aantal nog aan bij de leeslcub met dit boek op Hebban. Dit boek valt onder de categorie dit blijft in mijn boekenkast staan en wil ik graag ook nog in de originele taal kopen en lezen.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgBeste vervolg van een serie

Ik las best wat series en ook vervolgdelen, dus voor deze vraag was de keuze wat moeilijker. Een vervolg begon ik in januari maar legde ik na ruim 80 bladzijden weg, niet omdat het me niet boeide maar omdat het zo’n dik en zwaar boek is en mijn pols dat gewicht wat minder vond. Er waren een paar series die ik in zijn geheel las, of de laatste delen van las, dus die vallen voor het antwoord van deze vraag af, te weten de serie over een B&B in de Ardennen, de serie over een ABBA tribute band, de serie over Het Magnoliahof en de serie over een uitgeverij. Ik kan bijna geen keuze maken en daarom benoem ik de leukste drie De verre kust van Diana Gabaldon, Voor altijd van Ellie Dean en The French Chateau Dream van Julie Caplin.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgSlechtste boek tot nu toe & Grootste teleurstelling

Er was geen een boek dat ik minder dan drie sterren gaf dus ook dit is wat lastiger, derhalve kies ik voor het boek dat eigenlijk niet eens een boek te noemen is maar een derde deel van een boek en waarvan ik nog niet weet of ik het vervolg, zoals de auteur het noemt, ga lezen. Het was dus tevens mijn grootste teleurstelling, dus deze twee vragen krijgen hetzelfde antwoord: De aanstelling van Tina van Dijk.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgNieuwe boeken waar je naar uitkijkt

Dat zijn het binnenkort te verschijnen vervolg over Agaath: Agaath gaat viraal, maar ook het in 2024 te verschijnen nieuwste deel in de serie over Bennie Griessel en Vaughn Cupido van Deon Meyer: Leeuw, die voorkant is alleen al prachtig, al moet ik nog wel even wat delen lezen over deze anders dan anders inspecteurs uit Zuid-Afrika.

 

Grootste verrassing

Dat is zondermeer Menthol van Frank Krake. Een boek dat in mijn minibieb stond en ik waarbij ik na het doorbladeren meteen wist, dit wil ik lezen. En sorry voor de buurt, het komt niet terug in mijn minibieb maar krijgt een plekje in mijn boekenkast, nadat het terug is van mijn ouders aan wie ik het uitgeleend heb.

d7c54260fe7be79a70845db34910f4c2.jpgNieuwe favoriete auteur

Dat zijn er drie: Jojo Moyes van wie ik Voor jou las, overigens super mooi verfilmd en te vinden onder de originele naam bij Pathé Thuis: Me before you. Nu wil ik ook haar andere boeken over Lou lezen! Maar ook Madelein Kerseboom van wie ik het eerste deel van haar Vlucht-serie, Een vlucht naar jou las. Ik kwam regelmatig haar boek De Hot Daddy List tegen maar twijfelde daar over, nu had ik de mogelijkheid dit boek te luisteren en moet zeggen ik heb me meer dan aangenaam vermaakt en wil graag verder in het vervolg deel, Noodlanding.

Daarnaast Susan Muskee, vorig jaar las ik het boekje Kort en Klein dat Susan samen met Lisette Jonkman, Gillian King, Vannessa Thuyns en Marijke Vos heeft geschreven en wat zij ingesproken heeft. Daardoor wist ik al dat ze een fijne stem had, haar boek Nooit meer hetzelfde

Won ik via een actie op Facebook van haar uitgeverij en heb ik deels gelezen en deels geluisterd, ze heeft het zelf ingesproken vandaar. En ook met dit boek heb ik me meer dan aangenaam vermaakt en daarna heb ik ook al meer van haar geluisterd. Haar nieuwe boek Wie ik ben zonder jou heb ik dan ook al gereserveerd via  de webshop van Boekhandel Broekhuis zoals zij zelf op haar website tipt.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgNieuwste fictional crush

De meeste hoofdpersonen uit de boeken die ik las zijn een stuk jonger dan ik, en ook al zeggen ze dat een jong blaadje heerlijk is, een iets rijpere man kan ik toch iets meer waarderen op mijn leeftijd. Maar goed als ik dan toch namen moet noemen dan klonk Luc uit The French Chateau Dream van Julie Caplin helemaal niet verkeerd, een man met een kasteel ook nog. Ook Jamie uit De verre kust van Diana Gabaldon is, zeker als je de serie op Netflix kijkt, een prettige man om een beschuitje mee te eten.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgBoek dat je aan het huilen maakte

Huilen doe ik niet heel snel bij een boek maar vochtige ogen kreeg ik bij Bij jou ben ik echt van Gaby Rasters, The Sound of Light van Sarah Sundin en Voor jou van Jojo Moyes.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgBoek dat je blij maakte

Bij de boeken van Marijke Verhoeven, Tess, Lotta En Mia hoorde ik steeds de nummers van ABBA in mijn hoofd. Als je daar niet vrolijk van wordt dan weet ik het niet hoor!

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgHet mooiste boek dat ik kocht

Volgens mij heb ik voornamelijk e-books gekocht tot nu toe.  De vele  fysieke boeken die hun weg vonden naar mijn boekenkast kwamen dus uit mijn eigen minibieb of minibiebs uit de buurt of waren recensie-exemplaren.

Ik won een boekenbon en heb daar wel een mooi boek van gekocht, een bijzondere uitvoering van Dragelijke lichtheid van Dieuwertje Blok, met foto’s en nog meer moois. 

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgNog te lezen voor het einde van 2023

Eigenlijk zijn dat er een paar die recent uitgekomen zijn en die ik snel wil lezen, Trauma van Charles den Tex en Noodlanding van Madelein Kerseboom. Maar ook een boek dat ik in mijn minibiebje vond: Hoge hakken op de tractor en Lessen in Chemie welke ik recent bij de kringloop scoorde.

Verder wil ik nog meer boeken uit eigen kast lezen zodat ik hiermee alle letters van het alfabet voor het einde van het jaar af kan tikken!

Ik heb ook nog een paar boeken van NetGalley liggen die ik nog moet lezen, waarvan de termijn al verstreken is. Vorig jaar had ik dit ook, met het boek The Last Charm, dat boek heb ik toen zelf maar als e-book gekocht omdat het al gearchiveerd was. Dit overkomt me niet meer, ik heb namelijk mijn Kindle account e-mail adres gekoppeld aan mijn profiel in NetGalley en eenmaal een boek gedownload naar de Kindle app staat het erin voor de rest van mijn leven.

Verder zie ik wel wat er nog op mijn pad komt qua boeken, want ik weet bijna wel zeker dat er nog onverwachte boeken langs zullen komen. Want dat boek van vorig jaar, dat moet ik dus nog steeds lezen!

f6172edce7c3334246d204698d08297a.jpg



Reacties op: Mid Year Book Freak Out Tag 2023

Meer informatie

Gerelateerd