Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mid Year Book Freak Out Tag

op 30 juni 2020 door

Vorig jaar plaatste ik destijds in navolging van Maartje, van de boekenblog Lezend Leven, mijn Mid Year Book Freak Out Tag. Een leuke manier om te kijken naar hetgeen ik de afgelopen zes maanden las en welke pareltjes daar tussen zaten. Maartje plaatste ook nu weer een blog en ik was al druk bezig mijn boeken xls door te lopen om de diverse boekenvragen te beantwoorden. Hierbij dan mijn Mid Year Book Freak Out Tag van 2020! 

1 - Beste boek dat je tot nu toe gelezen hebt in 2020: 

Dat zijn er ook dit jaar weer meerdere! ‘Recipes for Love and Murder’ van Sally Andrew, ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ van Delia Owens, ‘Alles op alles’ van Marijke Vos, ‘De Saraceense Samenzwering’ van Era Richmen de thriller die ik las voor de Hebban Thrillerjury, ‘De verloren vader’ van Diney Costeloe, ‘De leesclub aan het einde van de wereld’ van Sophie Green en als laatste ‘De kindertrein’ van Christina Baker Kline.

 

2 - Beste vervolgboek in een serie dat je dit jaar gelezen hebt:

Ook hier noem ik weer ‘De verloren vader’ van Diney Costeloe, het boek heeft namelijk een los te lezen vervolg dat eind dit jaar in het Nederlands verschijnt en dat wil ik zeker graag lezen.

Overigens heb ik ook genoten van de drie boeken over Cockleberry Bay van Nicola May en de serie over Tessa de Weddingplanner van Marijke Vos is ook een fijne must-read.

 

3 - Boek uit 2020 dat je nog niet gelezen hebt:

Teveel! Maar ik noem er een paar: ‘Zomer in de kleine bakkerij’ van Jenny Colgan, ‘Tegen beter weten in’ van Charlotte de Monchy en ‘Ik pleit voor jou' van Marijke Vos

 

4 - Het boek waar je het meest naar uitkijkt in de tweede helft van het jaar:

Winter in de kleine bakkerij aan het strand’ van Jenny Colgan, ‘Ik hou je vast’ van Marina Folkers en ‘Omkijken naar morgen’ van Wendy Brokers.

 

5 - Grootste teleurstelling:

‘Een goede nachtrust’ van Peter Buurman.

 

6 - Grootste verrassing:

Twee boeken ook al genoemd onder vraag 1: ‘De Saraceense Samenzwering’ van Era Richmen en ‘De kindertrein’ van Christina Baker Kline, bij dat laatste boek is de website van de auteur en het toegevoegde hoofdstuk wat op die site staat ook aan te raden om te lezen.

 

7 - Nieuwe favoriete auteur:

Marijke Vos, Nicola May en Sally Andrew, maar dan moet haar 3e boek wel weer net zo goed zijn als haar 1e boek.

 

8 -Nieuwe boekkarakter crush:

Crush is een groot woord, maar David McDonald uit Class & Rules van Jenny Colgan is wel sympathiek en ook Josh uit Cockleberry Bay vind ik erg aardig overkomen. En vlak cateraar Rob uit De weddingplanner serie ook niet uit!

 

9 - Nieuw favoriet karakter:

Vivian uit ‘De kindertrein’ wat een sterke vrouw!

 

10 - Een boek dat je aan het huilen maakte:

Echt huilen, nee dat niet, maar geraakt werd ik wel door ‘De jongens van Nickel’ van Colson Whitehead, ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ van Delia Owens, ‘Alles op alles’ van Marijke Vos, ‘De verloren vader’ van Diney Costeloe en ‘Mijn naam is Selma’ van Selma van de Perre.

 

11 - Een boek dat je blij maakte en/of dat je aan het lachen maakte:

De boeken van Nicola May over Cockleberry Bay maakten wij toch wel regelmatig aan het lachen, maar ook ‘Scherven brengen geluk’ van Jill Mansell liet mij lachen om de acties van Lola.

 

12 - Het mooiste boek dat je gekocht of gekregen hebt dit jaar:

Erg mooi vind ik de vier boeken die ik gewonnen heb met de Moederdagactie van Hebban, dat iemand uit jouw verlanglijstje vier boeken kiest en die mooi inpakt vond ik echt een groot geluk om te winnen.

Als we het over voor en zijkanten hebben dan scoort ‘Winterbloesem’ van Corina Bomann hoog met de mooie bloemen aan de zijkanten van de bladzijden.

 

13 - Boek dat je echt nog moet lezen dit jaar:

Sowieso ‘De laatste trein naar vrijheid’ van Meg Waite Clayton, maar ook: ‘De sneeuwengel’ van Lulu Taylor, het eerder genoemde ‘Winterbloesem’ van Corina Bomann, ‘Leugens & Lattes’ van Lauren Weisberger, ‘Bloemblad van zee’ van Isabel Allende en ‘Terug naar Cornwall’ van Marelle Boersma

Als ik dan mijn Mid Year Book Freek Out Tag van vorig jaar bekijk zie ik dat ik daar boeken genoemd heb dit ik nog steeds niet gelezen heb…! Snel gaan lezen dan maar!

6ac4294706106b88e5b883b046ad952e.jpg

Credits: kopfoto Aaron Burden via Unsplash



Reacties op: Mid Year Book Freak Out Tag

Meer informatie

Over

Nicola May

Nicola May

Nicola May is een self-made schrijver, die haar eerste boeken uitbracht in eigen...

Sally Andrew

Sally Andrew

Sally Andrew woont in een kleistenen huis op een natuurreservaat in Klein Karoo,...