Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

'Help! Het jaar is alweer halverwege' boeken tag

op 23 juni 2020 door

Afgelopen jaar deed ik de Mid Year book freak out tag voor het eerst en het was heel leuk om te zien dat deze door anderen werd overgenomen, zodat we allemaal meer leren over de boeken die iedereen leest, wil lezen en waarom. Daarom dit jaar weer de tag, maar nu helemaal naar het Nederlands vertaald. De tag drukt ons met de neus op de feiten: Het jaar is alweer halfweg! 

Beste boek dat ik dit jaar gelezen heb

Ik gaf de volgende boeken 5 sterren: The long way to a small angry planet van Becky Chambers, Scars like wings van Erin Stewart,  The final empire van Brandon Sanderson, Mijn verhaal: becoming van Michelle Obama, The complete Maus van Art Siegelman, Dress codes for small towns van Courtney Stevens, The outsiders van S. E. Hinton

Als ik nu zo naar dit rijtje kijk denk ik dat The final empire van Brandon Sanderson mijn echte favoriet was. 

Beste vervolgdeel dat ik dit jaar gelezen heb

Deze vervolgdelen gaf ik vijf sterren: De winter van de heks van Katherine Arden, Hero at the fall van Alwyn Hamilton, A sprinkle of sorcery van Michelle Harrison en A heart so fierce and broken van Brigid Kemmerer.

Van deze kies ik De winter van de heks van Katherine Arden als favoriet. 

Nieuw uitgekomen, maar nog niet gelezen

Dat zijn er stiekem een heleboel, maar boeken die echt redelijk recent zijn en die ik echt snel moet lezen omdat ik ze al vooruit besteld had zijn: Girl, serpent, thorn van Melissa Bashardoust, De ballade van zangvogels en slangen van Suzanne Collins en De beminde van Kiera Cass. Al heb ik over die laatste niet veel goeds gehoord. 

Het boek waar je het meest naar uitkijkt dat nog moet uitkomen in 2020

Natuurlijk kan ik er hier ook niet maar één noemen. De volgende boeken heb ik allemaal vooruit besteld omdat ik er zo naar uitkijk: Lobizona van Romina Garber,  The lost book of the white van Cassandra Clare en Wesley Chu, Omkijken naar morgen van Wendy Brokers, Verdwijnende aarde van Julia Phillips , Dante's goddelijke komedie;de hel hertaald door Lies Lavrijsen, How the king of Elfhame learned to hate stories van Holly Black, Court of lions van Somaiya Daud, Forest of souls van Lori M. Lee, A song of wraith and ruin van Roseanne A. Brown, Darius the Great deserves better van Adib Khorram, Girl unframed van Deb Caletti, Sterker dan elk afscheid van Enrico Galiano, The Nobleman's guide to scandal and shipwrecks van Mackenzi Lee, The court of miracles van Kester Grant. 

Grootste teleurstelling van dit jaar

Mijn broer heet Jessica van John Boyne en de boeken van Ursula Le Guin waren een teleurstelling. Ik had eerder twee boeken van John Boyne gelezen: De jongen in de gestreepte pyjama en Ladder naar de hemel. Beide boeken vond ik erg goed, maar Mijn broer heet Jessica vond ik een aanfluiting. De hoofdpersoon gedroeg zich eerder als een negenjarige dan als een dertienjarige, de personages waren allemaal erg overdreven neergezet, te lief of te gemeen en dat de hoofdpersoon steeds zei: 'mijn broer ....' in plaats van gewoon de naam was echt te veel van het goede. Ursula Le Guin zag ik regelmatig langskomen als 'moeder van de fantasy'. Ik had dus hoge verwachtingen toen ik begon aan haar Earthsea-serieBoek 1: A wizard of earthsea las ik met pijn en moeite uit, na enkele hoofdstukken in boek 2: The tombs of Atuan heb ik het boek weggelegd. Ik vond het tempo van de boeken vreemd, soms gebeurde er heel veel in heel korte tijd, dan weer werd iets heel lang uitgesponnen. Daarnaast kon ik niets met de personages. 

Grootste verrassing van dit jaar

Ik denk dat dat The long way to a small angry planet is. Ik vind scifi best leuk, maar het is zeker niet mijn favoriete genre. Ik was best bang om aan deze serie voor volwassenen te starten. Ik dacht dat het veel te ingewikkeld zou zijn. Dat was echt niet zo. Ik heb enorm genoten van dit verhaal dat vooral heel erg draait om de personages en hun relaties met elkaar. 

Favoriete nieuwe auteur (een debuut of een auteur die jij dit jaar voor het eerst las)

Dit weet ik niet zeker omdat ik nog maar één boek van haar las, maar ik was onder de indruk van De tolk van Annette Hess. Dit verhaal over een Poolsduitse vrouw die als tolk optreedt bij een Auschwitzproces vond ik mooi geschreven en gaf een goed beeld van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. En een oudje... Ik las The outsiders van S.E. Hinton en was erg onder de indruk van het verhaal en de schrijfstijl. Hinton was 15 toen ze dit boek schreef!

Nieuwste boekenverliefdheid  

Kelsier uit The final empire (Het laatste rijk) is wel echt een man om verliefd op te worden. Hij is zeker niet alleen maar goed, maar juist dit maakte hem zo geloofwaardig en aantrekkelijk. En Luca uit de Raak me. niet duologie van Laura Kneidl. Deze boeken heb ik net uit en zitten nog vers in het geheugen. Voor mij is hij veel te jong, maar als ik nog studente was.....

Favoriet personage van het jaar

Billie uit Dress codes for small towns van Courtney Stevens. Zij is een heerlijk tegendraadse tiener met een geweldige vriendengroep. Ik wil Billie als vriendin. 

Boek dat je aan het huilen maakte

Ik huil nogal snel bij boeken, dus hier kan ik er heel veel noemen, maar het boek dat mij het snelst aan het huilen maakte was Verlies me. nievan Laura Kneidl. Ongeveer op bladzijde 60 was ik al in tranen. 

Andere tranentrekkers waren: The outsiders van S.E. Hinton, Autoboyography van Christina Lauren, Grenade en De jongen die tien concentratiekampen overleefde van Alan Gratz, Chain of gold van Cassandra Clare, Duingras van Jackie van Laren, Doet sneeuw pijn van Carolien Spaans, De balletschoenen van Aya van Catherine Bruton, If you come softly van Jacqueline Woodson, The final empire van Brandon Sanderson, Scars like wings van Erin Stewart en A heart so fierce and broken van Brigid Kemmerer.

Boek dat je blij maakte

Ik werd heel blij van de vriendengroep in Dress codes for small towns van Courtney Stevens. 

Mooiste boek dat je kocht dit jaar

Felix ever after van Kacen Callender

4ea6571ee84262cba6d807012deb1c0d.jpeg

Welke boeken moet ik echt nog lezen voor het einde van het jaar

Dit is een onmogelijke vraag. Dat zijn er onnoemelijk veel. Zowel hele nieuwe als hele oude. Ik heb nog honderden boeken klaarliggen om te lezen, maar ik wil in ieder geval de volgende series uit- of bijlezen:

Mistborn; The hero of ages van Brandon Sanderson

Starsight van Brandon Sanderson 

Rage van Cora Carmack

Finale van Stephanie Garber

Finale 7 van Kerry Drewery

Het boek van stof; het geheime bondgenootschap van Philip Pullman

The life below van Alexandra Monir

Kingsbane van Claire Legrand

Wild at heart van K.A. Tucker

Ik zou het heel leuk vinen als jij de vragen ook beantwoordt, hieronder of op je eigen blog. Kun je mij dan wel even taggen, dan kan ik je antwoorden ook gemakkelijk vinden. 



Reacties op: 'Help! Het jaar is alweer halverwege' boeken tag

Meer informatie

Gerelateerd