De eerste vijf van december

op 07 december 2020 door

De Advent-, Sint- en Kerstmaand is begonnen. Ik doe mee aan de Kerst meeleesmaand van de feelgoodspot en probeer ook deel te nemen aan de Reindeer readathon van Break even books. Veel kerstboeken lezen dus. Maar dit is ook de maand om te proberen om nog wat achterstallig leeswerk in te halen. Boeken die ik dit jaar echt wilde lezen, maar waar ik nog steeds niet aan begonnen ben. Of boeken waar ik al wel in beginnen ben, maar die nog steeds niet uit zijn. In ieder geval zijn de eerste vijf weer gelezen en twee daarvan passen prima in de kerstsferen. 
98229ffbf869428d264f82cbebac7e8c.jpeg

Gelezen

This winter van Alice Oseman (YA contemporary) is een boekje dat past bij de graphic novelreeks Heartstopper. Dit verhaal gaat over Nick en Charlie tijdens kerst en sluit ook mooi aan op het boek Solitaire. Ik hou van Nick en Charlie en ook in dit verhaal heeft Alice Oseman hen, hun relatie en de mensen om hen heen mooi weergegeven. In dit boekje komt ook de eetstoornis van Charlie wat uitgebreider aan bod en dat geeft een mooie inkijk in de psyche van iemand met eetproblemen.

C: 9 A: 9 W: 9 P: 9 I: 9 L: 9 E: 9= 5 sterren

Call me by your name van André Aciman (literatuur/ roman) werd mij aangeraden door het vriendinnetje van mijn zoon. Ik had het boek al lang (sinds 2017) in de kast staan, maar had het nog steeds niet opgepakt. Dit verhaal over een wanhopige zomerliefde tussen een tiener en een jonge twintiger was best een heftige leeservaring. Sommige stukken vond ik heel mooi en de wanhoop, onzekerheid, verliefdheid, passie en spanning heeft de schrijver erg mooi gevangen. De boekenwijsheid van beide mannen vond ik minder interessant. Voor mij voelde de literaire kennis van de zeventienjarige hoofdpersoon wel erg ongeloofwaardig. Daarnaast waren de hoofdpersonen ook niet heel leuk om over te lezen. Knap geschreven en een boek dat me zeker bijblijft, maar ook een boek dat maakte dat ik me regelmatig dom voelde en dat me ook soms met afschuw vervulde. 

C: 8 A: 7 W: 7 P: 6 I: 7 L: 7 E: 7= 4 sterren

De academie van Astrid Boonstoppel (YA thriller) wilde ik, na mijn eerdere ervaring met Dit is hoe het ging, zeker lezen. Dit verhaal gaat over een elitaire meisjesschool. Ieder jaar worden er maar vier of vijf meisjes toegelaten om klaargestoomd te worden voor een leven waarin het allerhoogste haalbaar is. Em wordt toegelaten, maar ontdekt dat er onder de mooie buitenkant heel wat geheimen liggen.Weer een fijn verhaal dat goed in elkaar stak. Toch miste ik iets van de psychologische diepgang die ik wel in Boonstoppel's eerste boek zag. 

C: 8 A: 8 W: 8 P: 8 I: 8 L: 8 E: 8= 4 sterren

In de maneschijn van M.J. Arlidge (spannende boeken/ thriller). Een boek over Helen Grace is altijd lekker. Toch voelde het plot van dit boek minder origineel dan in veel andere boeken van Arlidge. 

C: 7 A: 9 W: 8 P: 6 I: 8 L: 7 E: 8= 4 sterren

Liefde in Twin Bridges- Abby en Blake van Debra Eliza Mane en Lizzie van den Ham (feelgood) is het eerste deel van een trilogie. Abby vlucht weg vanuit Nederland na een zeer teleurstellende ontdekking over haar vriend. Ze komt terecht in het plaatsje Twin Bridges in Montana en wordt al gauw opgenomen in het kleine plaatsje. Zoals de achterflap zegt: Een hartverwarmend kerstverhaal over ware liefde en je leven weer in eigen handen nemen. Vol van clichés, maar ik heb genoten en ben blij dat deel twee en drie ook in mijn kast staan.

C: 7 A: 7 W: 7 P: 7 I: 7 L: 7 E: 8= 4 sterren

Nieuw binnen

These violent delights van Chloe Gong via Fairyloot

Het dodenhuis van Sarah Pinborough via Boekenvoordeelonline voor Black Friday

Tegenwoordig heet iedereen Sorry van Bart Moeyaert via Boekenvoordeelonline voor Black Friday

Aria van Nazanine Hozar via Boekenvoordeelonline voor Black Friday

Suzy en de kwallen van Ali Benjamin via Boekenvoordeelonline voor Black Friday

Gebroken meisjes van Simone St. James via Boekenvoordeelonline voor Black Friday

The once and future witches van Alix E. Harrow via Illumicrate

Kerst op het eiland Skye van Kirsty Ferry via Choclit Christmasbox

Vang me op van Roz Marshall via Choclit Christmasbox

Elle & Darcy van Alexandria Bellefleur via Boekenwereld

Mijn moeder kookt soep van tafelpoten van Aefke ten Hagen via Bol.com

Kerstdagen van Jeanette Winterson via Bol.com

Dickens' kerstverhaal verteld door Merel Lene van Sint Nicolaas

Spirituele plekken in Nederland van Henk Ganzeboom via Sint NicolaasReacties op: De eerste vijf van december

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken