Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las deze chick in augustus?

op 01 september 2019 door

Augustus - Lees een boek ‘door andermans ogen’. Ik ben er nog niet uit of een van de deze maand door mij gelezen boeken aan dit criterium voldoet, ik moet ook eerlijk zeggen dat ik me dan ook (nog) niet echt verdiept heb in het thema van deze maand. Denk jij dat een van de door mij gelezen boeken aan het criterium voldoet?

Ik begon de maand met het uitlezen van mijn laatste boek uit juli: De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan, wat een fijn boek! Ik kan niet wachten op de volgende delen over de kleine bakkerij.

Verder liep de leesclub van het boek ‘Op handen gedragen’ tijdens mijn vakantie, ik probeerde dit goed bij te houden en heb het idee dat dit ook wel gelukt is, mijn recensie heb ik inmiddels ook geplaatst.

En ja, deze maand mag ik dan ook eindelijk zeggen welke drie boeken ik las voor de Hebban Debuutprijs 2019! In mei las ik er twee, te weten ‘De verschrikkelijke jaren tachtig’ van Tim Kamps en 'Concept M’ van Aafke Romeijn. In juni las ik mijn derde boek, ‘Kongokorset’. Dit boek had ik bewust voor het laatst bewaard omdat ik door het onderwerp, Congo, meteen wist dat dit boek wel in mijn Afrika-straatje zou passen… Als er niet zoveel Frans in had gestaan had dit boek 5 sterren gekregen, maar ik zat constant met mijn Translate appje op mijn telefoon naast het boek, iets wat ik minder vond. De lijst met moeilijke woorden die achterin stond, bevatte voor mij amper moeilijke woorden, ik heb zoals duidelijk is meer moeite met het Frans. Niettemin sprong dit boek er met kop en schouders bovenuit wat mij betreft en was dit boek mijn winnaar. Helaas behoort het niet tot de top vijf heb ik inmiddels begrepen.

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

57) Dit is hoe het ging - Astrid Boonstoppel

Omdat ik mijn drie boeken voor de Hebban Debuutprijs op tijd had gerecenseerd mocht ik nog een 4e boek kiezen. Ik vond het lastig, maar mijn keuze viel uiteindelijk op dit boek. Het is een verhaal dat je aangrijpt en laat nadenken, zou dit echt kunnen gebeuren? Het is ook zeker een boek wat ik mijn, nu dertienjarige, dochter over een jaartje of zo wil laten lezen… mijn recensie lees je hier

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

58) Verslag uit Vietnam - Danielle Steel

Een al wat ouder boek van Danielle Steel maar zeker niet minder mooi! Een tip voor mocht je dit boek gaan lezen, sla de korte samenvatting voorin over, deze verklapt naar mijn idee veel te veel over het boek!

Ik had dit boek uitgekozen omdat onze vakantie naar Vietnam ging. Het lezen in de eerste week van de vakantie schoot alleen niet echt op, als we na een lange dag op onze hotelkamer zaten ging ik als eerste mijn blogje over die dag schrijven en nadat ik het geplaatst had op zowel travellerspoint als Facebook was ik vaak te moe, manlief en dochter lagen dan ook vaak al te slapen, om nog mijn e-reader te pakken.

In de tweede week toen wij richting Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, gingen speelde mijn boek zich daar ook af. Ik las over de Cu Chi tunnels en de volgende dag bezocht ik deze tunnels zelf en kroop ook nog eens die tunnels in. Dit bezoek gaf wel een extra dimensie aan het lezen van dit boek! En het feit dat ik vanuit een hoge toren in HCMC die we bezochten het hotel kon zien waar de hoofdpersoon regelmatig een drankje had gedronken voegde nog wat extra toe. Volgens onze National Geographic reisgids was het terras nog steeds de moeite waard, mijn reisgids vertelde ook over de roemruchte historie van het hotel. Het is duidelijk dat Danielle Steel voor dit boek gebruik heeft gemaakt van feiten en er een fictief verhaal omheen heeft gemaakt.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

59) De verjaardag - Danielle Steel

Bij een bezoek aan de Kruidvat vlak voor de vakantie was ik dit boek tegengekomen, voor een leuk prijsje natuurlijk ook nog eens. Een wel heel toepasselijk boek vond ik, want zowel manlief als ik waren in onze vakantie jarig. In het boek werd de vrouwelijke hoofdpersoon 60 en de mannelijke 50, bij ons was dat net andersom, maar dat mocht de pret niet drukken! Ook dit was weer een heerlijk Danielle Steel boek!

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

60) Zomer in de Hamptons - Sarah Morgan

Inmiddels was onze vakantie bijna ten einde en waren we, zoals de bouwsteen door de reisorganisatie genoemd werd, bij de ‘special stay in koloniale stijl’ aangekomen. Hier hadden we vier nachten een heerlijk huisje met uitzicht op de Zuid Chinese zee. Iets wat we normaal eigenlijk helemaal niet doen, maar hier kon je niet veel meer dan zwemmen, lezen en relaxen. Iets waar ik dan ook meteen gehoor aan heb gegeven. Ik wisselde zwemmen in zee af met een duik in het zwembad en ondertussen hing ik in de hangmat of lag ik op een strandbedje te lezen over een zomer in de Hamptons. Tja een Sarah Morgan boek, heerlijk dus gewoon! Wat ik erg leuk vond was dat in dit boek de hoofdpersoon uit ‘Aanzoek bij Tiffany’s’ voorkwam. Sarah Morgan heeft daar een handje van en ik moet zeggen dat is altijd erg leuk.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

61) Twijfels over België  - Petra Kruijt

Omdat de boeken over stewardess Hannah mij goed bevielen had ik eens gekeken op Bol wat er nog meer aan e-books van Petra Kruijt was. Nou dat waren er best een aantal, ik kocht een drietal korte verhalen en dit boek waarvan ik bij het lezen van de titel meteen aan het liedje België van Het Goede Doel moest denken. Laat dat nummer nou ook in het boek genoemd worden! Ik vond het een heerlijk verrassend en leuk verhaal wat zich overigens door het einde heel goed leent voor een vervolg.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

62) Acht uur overwerken - Petra Kruijt

Leuk kortverhaal, overigens had ik het idee dat ik het al eens gelezen had, dus wellicht is het al eens op de Feelgood Club geplaatst tijdens de zomermaanden als zomerverhaal?

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

63) Gestrand - Petra Kruijt

Ook weer een heerlijk kortverhaal, Eileen is gestrand op een Franse luchthaven en treft daar Joey die ook gestrand is, in dit geval is een plus een natuurlijk twee.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

64) Lawnmower - Petra Kruijt

Nadine neemt een baan als grasmaaier aan op een golfclub, hier komen regelmatig BN-ers en laat zij nou toevallig een crush hebben op een BN-er…

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

65) Weg van jou - Susan van Eyck

Ik heb destijds met de leesclub ‘Mijn beeld van jou’ meegedaan, het debuut van Susan van Eyck. Toen ik dan ook zag dat er een nieuw boek van haar was moest ik dit meteen hebben. Het is overigens een dun boek cq een kortverhaal, maar wel een heel mooi verhaal. Het is het verhaal van Emma haar ouders hoe zij elkaar hebben leren kennen.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

66) Vallen - Jackie van Laren

Eindelijk begon ook ik dan eens aan de boeken van Jackie van Laren! Vallen stond al enige tijd op mijn e-reader en ik kocht recent alvast het vervolg ‘Opstaan’ erbij. Wat een leuk boek, deze kennismaking met Jackie van Laren is mij goed bevallen. De eerste paar hoofdstukken spelen zich in slechts een paar dagen af, Anne, de hoofdpersoon maakt in die eerste paar dagen zoveel mee dat je er bijna moe van zou worden. Verderop in het boek slaat de tijd dan weer wat dagen over, maar het is niet afgeraffeld of zo, nee het is een mooi afgerond verhaal. Het is dat ik de korte samenvatting van ‘Opstaan’ al heb gelezen want anders…

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgTotaal las ik in augustus ruim 1900 bladzijden, Danielle Steel vertegenwoordigde daar 748 bladzijden van en Petra Kruijt 335, maar die laatste won het in het aantal boeken, 5 ten opzichte van de 2 van Danielle Steel.

Wat gaat september mij brengen? Ik ben op de avond van de laatste dag van augustus (maar dit boek plaats ik straks in september) gestart in het Engelse boek ‘Crazy Rich Asians’ dit omdat ik in de blog van Marieke, vlak na aankomst in Vietnam, zag dat er een boek van was. Ik had namelijk op de heenweg in het vliegtuig van Amsterdam naar Guangzhou samen met mijn dochter deze film gekeken, beiden vonden we de film hilarisch. Mijn dochter, die deze vakantie via Instagram de app Wattpad heeft ontdekt is helemaal into lezen en riep, toen ik zei dat ik het Engelse boek uit de bieb had gehaald, dat zij het na mij gaat lezen…

b86c9779985e0595fb8ad6960dc6fa5e.jpg



Reacties op: Wat las deze chick in augustus?

Meer informatie

Gerelateerd